Fennie Lansbergen voor de nieuwe Oogstwinkel. (Foto: Maurice Hettfleisch).

Oogstwinkel is blijvertje maar niet aan de Maresingel

Oogst, de onbemensde winkel in streekproducten die afgelopen mei open ging aan de Maresingel, moet nu alweer op zoek naar een nieuwe plek. En dat is gek genoeg goed nieuws.

Joost van Schie en Fennie Lansbergen begonnen de winkel in streekproducten als pop-up. Van Schie: “We wisten vooraf niet hoe het zou gaan lopen. Zo’n winkel zonder personeel is toch een heel nieuw concept.” Inmiddels is duidelijk dat het publiek de winkel omarmt. “Toen we van de week in onze nieuwsbrief schreven dat we op zoek zijn naar een nieuwe plek, ontplofte de mailbox. Klanten vragen of we bij hen in de buurt willen komen. Dat is ook een extra signaal dat mensen dit echt willen.”

Van Schie en Lansbergen gaan de komende tijd dus op zoek naar een nieuwe, vaste plek voor hun oogstwinkel. “We hadden een huurcontract tot eind van het jaar om te kijken of het werkt”, zegt Van Schie. Inmiddels is duidelijk dat die vraag bevestigend kan worden beantwoord. “We zijn nu dus voor het einde van het jaar op zoek naar een nieuwe locatie in Leiden.”

Eigenaar Joost van Schie van Oogst vertelt over de komende verhuizing van de winkel zonder personeel.

Oogst fungeert als podium voor producten van circa twintig natuurinclusieve boeren en duurzame makers uit de regio. Van Schie is zelf ook één van die boeren. “Op onze boerderij, de Eenzaamheid in Warmond, maken we kaas die we in de winkel verkopen.” Alles bij elkaar heeft Oogst zo’n driehonderd producten. Van bier van de Leidse brouwerij Pronck tot kalfvolle melk van boerderij Boterhuys. “Daar laten ze de kalveren sinds dit jaar zes maanden bij de moederkoe. Een derde van de melk is voor het kalf, de rest wordt verkocht als kalfvolle melk.”

Het concept van de onbemande winkel is de eerste keer even wennen, maar dat gaat snel. Via de app kunnen klanten de deur openen. Vervolgens scan je de boodschappen en reken je digitaal af.

Duurzaamheid Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×