Vorig seizoen kon er nog volop gejuicht worden bij DIOK met het behalen van de landstitel. (Archieffoto: Sleutelstad).

Regerend landskampioen DIOK kan draad nog niet oppakken

Na vier succesvolle seizoenen op rij staat de Leidse rugbyclub DIOK nu enigszins roemloos in de onderste regionen van de ranglijst. Zondag waren de Dukes uit Den Bosch te sterk voor de mannen van DIOK, die het thuisvoordeel niet konden benutten. De Dukes wonnen met 23 tegen 18.

Vice-aanvoerder Mees van Oord, die zelf ontbrak vanwege een blessure, wijt de nederlaag aan het feit dat het team nog niet goed op elkaar is ingespeeld. “Er zijn veel spelers vertrokken dit jaar”, zo laat hij desgevraagd weten aan Sleutelstad. “Sommigen zijn gestopt met rugby of naar andere clubs gegaan. We hebben veel nieuwe spelers gehaald en daarom is het team nog niet heel goed op elkaar ingespeeld.”

In 2019 werd DIOK landskampioen, in de jaren 2020 en 2021 werd er officieel geen landskampioenschap behaald vanwege corona. In mei van dit jaar won DIOK wederom de titel door RC Haarlem in een zinderende finale te verslaan. Maar na de bestuurscrisis deze zomer gaat het sportief niet meer zo goed met DIOK H1. Met als resultaat drie nederlagen uit drie wedstrijden.

Top zes
“Ik denk dat het voor nu onrealistisch is om landskampioen te worden”, zegt Van Oord. “De eerste drie wedstrijden zijn verloren en ik denk dat het doel nu is de top zes te halen. Dat wordt al een hele uitdaging.” Daarnaast zijn er onder de meer ervaren spelers veel geblesseerden. “Maar ik denk dat als de geblesseerde spelers terug zijn en het team beter op elkaar is ingespeeld, we het tij zeker kunnen keren”, aldus Van Oord.

Van Oord heeft een blessure aan zijn knie. Maar hij gaat in november weer meetrainen en meespelen met het team. De eerstvolgende wedstrijd van DIOK H1 is op zaterdag 29 oktober om 15.00 uur tegen RRC in Rotterdam.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×