De bewoners van het Trekvaartplein willen graag een speelplek voor de kinderen. (Foto: Chris de Waard).

SP Leiden wil speelplek voor Trekvaartplein

Het woonwagenkamp op het Trekvaartplein is de afgelopen jaren helemaal opnieuw ingericht en ligt er tegenwoordig prachtig bij. Maar één ding ontbreekt nog, zo hoorde de SP Leiden van de bewonerscommissie. Er is maar weinig te doen voor de kinderen.

Bij de behandeling van de begroting bracht SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen de oplossing in. Hij wil graag geld voor het inrichten van een speelplekje. “Ik heb navraag gedaan en het blijkt dat je daarvoor tussen de 15.000 en 30.000 euro nodig hebt voor wat glijbanen en wipkippen.”

Theeuwen hoopt voldoende medestanders te vinden in de raad voor de realisatie van de speelplaats. Financiële dekking is er al. Het college heeft drie miljoen euro aan vrij besteedbaar geld in de begroting opgenomen, waar oppositiepartijen uit kunnen putten voor hun wensen.

Antoine Theeuwen wil graag dat de raad geld beschikbaar stelt voor een speelplek voor de kinderen op het Trekvaartplein.

Miljoen
Het geld voor de speelplek is overigens maar een klein wensje van de SP. De SP heeft zorg en armoedebeleid als belangrijkste speerpunten bij de lopende begrotingsbehandeling. Theeuwen: “Donderdag gaan we in de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving proberen een miljoen te krijgen voor ouderen en chronisch zieken. Vroeger hadden we als gemeente voor hen een uitkering van 285 euro per jaar. Die is wegbezuinigd en die willen we nu terug.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×