(Foto: PR).

Nieuw Licht maakt kans op 'Special Media Award'

Het tv-programma Nieuw Licht is genomineerd voor een ‘Special Media Award’ in de categorie Serie. Deze awards worden ieder jaar uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking.

Nieuw Licht wordt gemaakt door theatergroep Domino en gaat over bijzonder wetenschappelijk onderzoek. Want Leiden is dit jaar European City of Science en daarom duikt de theatergroep op een grappige en ontwapenende dieper in de wetenschap.

Een van de leden van Domino is Emma, die iedere aflevering weer een andere rol heeft. “Ik vind het leuk om ervaring op te doen”, vertelt ze in Nieuws071. “Ik heb nog nooit voor een camera gestaan.” Jaap is regisseur bij de theatergroep. “We zijn een dagbesteding, dan ben ik ook begeleiding. Negentig procent van wat ik doe is theatermaker. Waar de beperking het talent in de weg zit, daar zit de rol van begeleider.”

Jaap en Emma vertellen over Nieuw Licht in Nieuws071.

Domino is uiteraard blij met de nominatie, want die zorgt voor groeiende populariteit vertelt Jaap. “We krijgen nu al verzoeken van instanties of we op dezelfde leest dit soort filmpjes kunnen maken. Dat kan een leuk perspectief zijn.”

De awards worden op 10 november in Hilversum uitgereikt. Nieuw Licht neemt het op tegen Special TV over de Special Olympics en tegen Lijf en Liefde dat over liefde en seks gaat. Een delegatie van Domino is erbij in Beeld en Geluid.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×