ZVL-1886 waterpoloteam seizoen 2021-2022. (Foto: ZVL-1886)

Aanvoerster Laura Roels wil met ZVL-1886 kampioen worden: 'We gaan voor de hoofdprijs'

Het vrouwenwaterpoloteam van ZVL-1886 heeft volgens aanvoerster Laura Roels best een goede seizoensstart gemaakt. Ondanks de twee nederlagen. Tegen De Ham uit Krommenie werd afgelopen weekend een prima resultaat geboekt. Het werd 18-10 in het voordeel van Leiden. “We waren vooral verdedigend erg goed.”

In de eerste competitiewedstrijd tegen De Zaan kon ZVL-1886 nog niet overtuigen en verloor het team van coach Iefke van Belkum met 13-10. “Toen stonden we na de eerste twee kwarten nog voor”, blikt Roels terug op die wedstrijd. “Maar we konden niet volhouden.” En in de tweede helft van de wedstrijd kwamen de Zaandammers langszij en eisten de winst op. “Ik denk dat we wel hebben laten zien dat we tot de top behoren.”

Gegroeid
De eerste wedstrijd in de poulefase van de beker ging ook verloren tegen Donk met 5-11. “Maar ook in deze wedstrijd hebben we laten zien dat we gegroeid zijn en als team sterker zijn geworden. We laten zien dat we het echt wel kunnen. Maar het lukt niet altijd om het af te maken. We spelen in deze poule drie wedstrijden en zaterdag dan weer tegen De Zaan. Ik heb er zeker vertrouwen in en als we in het derde en vierde kwart alerter zijn, hebben we zeker een kans.”

Na die eerste twee nederlagen was ZVL-1886 wel toe aan een klinkende overwinning. En dat lukte tegen De Ham goed. “Omdat het verdedigend zo goed ging, kregen we steeds meer zelfvertrouwen en dan is winnen met acht punten verschil een goede stand. Maar we hadden natuurlijk liever nog wat minder punten tegen gehad. En we hadden in het begin nog wat sneller moeten doorpakken. We moeten onszelf wat meer belonen.”

Landstitel
De ambities voor het seizoen zijn in ieder geval hoog genoeg. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op dinsdag 8 november tegen Utrecht. “Ik denk dat het een hele leuke pot wordt en dat we daar ook wel van kunnen winnen.” Verder vooruitkijkend wil Roels elke wedstrijd graag winnend afsluiten en natuurlijk de play-offs halen. “We gaan voor de top drie. En dan misschien wel de landstitel pakken. Je weet het nooit natuurlijk, dat is wel altijd onze ambitie.” 

Kijk en luister hieronder het hele interview dat Sport071-presentator Gerry van Bakel had met Laura Roels via zoom:

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×