De opening tijdens de editie van 2021 in de stadsgehoorzaal (Foto: Casper Chaudron).

LIFF gaat volgende week van start met The Banshees of Inisherin

De zeventiende editie van het Leiden International Fimfestival (LIFF) gaat volgende week van start. Van 3 november tot 11 november zijn er in alle bioscopen in de stad bijzondere vertoningen te zien. De openingsfilm is The Banshees of Inisherin, geregisseerd door Martin McDonagh.

Toen Cedric Muyres en Nick Hortensius, beide programmamakers van LIFF, de film voor het eerst zagen in Toronto, wisten ze halverwege al dat het de openingsfilm ging worden. De film gaat voor Nederland tijdens de opening in premiere en is gemaakt door dezelfde makers van In Bruges en Three Billboards.

Casper Chaudron in gesprek met Cedric Muyres over de 17e editie van LIFF.

Het programma is dit jaar opgedeeld in drie peilers. Independent, emerging en extraordinary. Elk van de drie peilers heeft een eigen deel van het programma. Er zijn dus films van onafhankelijke makers te zien die zonder grote budgetten en productiehuizen een film uitbrachten, films van opkomende makers die een eerste film uit hebben gebracht en films die zo bijzonder zijn dat iedereen ze op het grote witte doek moeten kunnen zien.

Naast het vertonen van films zijn er ook anderen evenementen tijdens het festival. Er komt een filmquiz, een filmische wijnproeverij, films van 100 jaar oud met een live-soundtrack en drie afleveringen van een talkshow die uitgezonden worden op Sleutelstad.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×