Marleen Hogendoorn tijdens het Leidse Vrouwendebat (Foto: Sleutelstad).

Leidenaar Marleen Hogendoorn nieuwe hoofdredacteur OPZIJ

De Leidse journalist Marleen Hogendoorn wordt hoofdredacteur bij het feministische maandblad OPZIJ. Ze gaat de functie samen met Noémi Prent bekleden. Hogendoorn was hiervoor onder meer actief bij Omroep Sleutelstad.

Na het overlijden van Marianne Verhoeven in augustus dit jaar was de functie van hoofdredacteur vacant. Hogendoorn en Prent werden al jaren geleden door Verhoeven betrokken bij OPZIJ, als schrijvers maar ook in coördinerende taken, zoals die van eindredacteur. Hun benoeming is volgens de uitgever dan ook in de geest van Verhoeven.

“Vijftig jaar na de oprichting van OPZIJ is er veel verbeterd op het gebied van vrouwenrechten, maar OPZIJ blijft relevant, want gendergelijkheid is zowel binnen als buiten Nederland geen vanzelfsprekendheid. ‘Lezers moeten het blad met iets meer plezier uit het cellofaan trekken’, zei voormalig hoofdredacteur Marianne Verhoeven toen ze begon, in die geest gaan we verder,” aldus de nieuwe hoofdredacteuren.

Freelance journalist Hogendoorn was voor Omroep Sleutelstad actief op de politieke redactie en organiseerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het Leidse Vrouwendebat met alleen maar vrouwelijke kandidaten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×