(Archieffoto: Maurice Hettfleisch).

Reserveren bij Leidse restaurants voortaan via Liever in Leiden

Bij zo’n veertig Leidse restaurants kan vanaf nu worden gereserveerd via de website www.lieverinleiden.nl. De website bood al een overzicht van alle winkels, horecagelegenheden, openingstijden en bestelmogelijkheden. Nu komt daar de mogelijkheid om te reserveren bij.

De site werd in april vorig jaar gelanceerd door Centrummanagement Leiden, het Leidse reclamebureau Hart Voor De Zaak, de winkelwebsite Leiden Shopping en horecawebsite Lekker in Leiden als platform voor het ondersteunen van de lokale economie.

Al snel ontstond het idee om de website uit te breiden met online bestelmogelijkheden om zo platforms als Amazon en Thuisbezorgd de wind uit de zeilen te nemen. Die brengen namelijk hoge provisiekosten in rekening bij de deelnemende restaurant en winkeliers. ‘Liever in Leiden’ doet dat niet. “Wij dragen de kosten vanuit ons eigen budget”, vertelt centrummanager Gijs Holla. “En we maken voor het reserveren bij Leidse restaurants voor een klein bedrag gebruik van de tool van Koninklijke Horeca Nederland.”

Het aantal deelnemende restaurants wordt de komende tijd verder uitgebreid. Ondernemers die mee willen doen, kunnen zich melden bij het Centrummanagement.

Centrummanager Gijs Holla vertelt over de reserveer-module die is toegevoegd aan Liever in Leiden. De eerste veertig restaurants zijn inmiddels aangesloten.

Restaurantweek
Liever in Leiden organiseert in januari 2023 de volgende editie van de Leidse Restaurantweek. Tijdens die week worden Leidse horecabedrijven over het voetlicht gebracht en kunnen bezoekers zich laten verrassen door culinaire hoogstanden uit de Leidse keukens.

Bezorgen
Naast reserveren van een tafeltje bij een restaurant, sloot Liever in Leiden eerder ook een samenwerking af met de duurzame pakketbezorger Moss. Dat van oorsprong Leidse bedrijf bezorgt pakjes van lokale ondernemers per bakfiets.

Economie Leiden Liever in Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×