(Foto: PR).

Bijzondere Zoeterwoudse objecten onder de hamer tijdens Veiling met een missie

Een driedelige snoekwerphengel met molentje, vijf kuub zand (met bezorging), een paar mooie klompen (wel maat 41/42) en als dat nog niet genoeg is: anderhalve kilo ambachtelijke Zoeterwoudse kaas! Naast deze felbegeerde relieken zijn er nog veel meer ‘ludieke veilingstukken’ te winnen bij de Veiling met een missie in het muziekcentrum aan de Schenkelweg in Zoeterwoude.

Naast dat het volgens de organisatie weer een gezellige avond hoort te worden met spelletjes en gratis koffie, heeft de veiling een humanitaire achtergrond. De organisatie, Veiling met een missie, gaat de gehele opbrengst overdragen aan meerdere ontwikkelingsprojecten in het buitenland waar Zoeterwoudenaren bij betrokken zijn. Onder meer in Brazilië, India en Indonesië moet het geld er het verschil maken.

Verder heeft de groep die achter de organisatie zit het hun missie gemaakt om naast ietwat komieke objecten, nog een aantal bijzondere prijzen op de kavellijst te doen. “Je kunt gaan varen door de Zoeterwoudse polders. Je kan bieden op een mysterieuze fietstocht, kloosterrondleidingen of een heerlijke massage. Ook zijn er weer de traditionele zuivelproducten van onze Zoeterwoudse agrariërs”, zegt Peter Kortekaas, namens de werkgroep.

Bovendien staat er nog een spectaculaire troefkaart op spel: Een spaarpot, gevuld met een onbekend geldbedrag. Zelfs de organisatie weet niet wat er in zit.

Gratis koffie
Het jaarlijkse evenement Veiling met een missie is bij te wonen op zaterdagavond 29 oktober in het muziekcentrum aan de Schenkelweg. Om 19.00 start de avond met een bingo, vanaf 20:00 begint de veiling met bijna 200 kavels en tot 21.00 is er gratis koffie.

 

 

 

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×