The Fat Pelican strijkt begin december neer op het Pelipleintje. (Foto: Chris de Waard).

Restaurant met biertuin op plek New Bad Habits

Nog dit jaar opent aan de Pelikaanstraat The Fat Pelican op de plek waar tot eind vorig jaar Irish Pub New Bad Habits was gevestigd. The Fat Pelican moet een restaurant met biertuin worden. “Met de allerlekkerste kip en mooie bieren”, zegt mede-eigenaar Singha Witteman.

Binnen komt plek voor zo’n zeventig personen. Op het menu vooral kipgerechten. Witteman: “Het is de bedoeling om begin december de eerste gasten te kunnen ontvangen.” In december moet binnen alles klaar zijn en dat wordt nog een flinke klus. “We dachten eerst dat we er met een make-over wel zouden zijn, maar uiteindelijk hebben we toch maar besloten om de hele tent te strippen.” Dat is momenteel ook de stand van zaken. “Het opbouwen gaat nu zo’n beetje beginnen.”

The Fat Pelican is het eerste gezamenlijke project van de Dutch Pub Group en de Rebel Horeca Groep. Het eerste bedrijf, van Paul Herman, is bekend van The Duke, de Vergulde Kruik en Scott’s Tavern. Onder de Rebel Horeca Groep van Singha Witteman vallen Aperitivo, Het Pakhuis, Einstein, Buddhas, Van Buuren, de Bruine Boon, Freddy’s Gastrobar en sinds kort ook café De Kroeg.

Biertuin
In het voorjaar wordt ook het plein aangepakt. Het ‘Pelipleintje’ zoals het terras in de volksmond heet, wordt vergroend. “Met veel plantenbakken en gezellige lampjes”, vertelt Witteman die het idee daarvoor opdeed in Amsterdam. Het blijft vooralsnog wel een plein met stenen en niet echt een tuin, maar als de gemeente daar open voor staat, dan zeg ik geen nee tegen een echte tuin.”

Personeel
Terwijl de verbouwing verder gaat, zijn inmiddels ook de eerste sollicitatiegesprekken al gevoerd. The Fat Pelican heeft plek voor koks, leidinggevenden, runners en barpersoneel.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×