(Foto's: Chris de Waard).

Camouflagenetten Morspoortgarage vervangen

De gemeente Leiden is vrijdag begonnen met voorbereidende werkzaamheden rond de Morspoortgarage. Daar worden vanaf aanstaande maandag de camouflagenetten vervangen. De oude kunststof netten zijn aan het einde van hun levensduur. Er komen nieuwe netten om het licht van de autolampen in de garage af te vangen voor bewoners in de buurt. De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur uitgevoerd.

De nieuwe netten zijn gemaakt van kunststof en zijn brandwerend geïmpregneerd. Kunststof is volgens de gemeente momenteel het enige materiaal dat qua gewicht aan de garagewanden gehangen kan worden.

Het verwijderen van de huidige netten start maandag. Het ophangen van de nieuwe netten duurt maximaal een paar weken. De netten komen alleen aan de kant van de Morsweg tot en met de voetgangersingang van de garage op de hoek. In verband met de strengere eisen rond brandveiligheid worden er minder netten teruggeplaatst.

Hoogwerkers
Het verwijderen van de netten gebeurt met behulp van een hoogwerker. Die komt op het voetpad langs de garage te staan. Daardoor moeten voetgangers de komende periode oversteken en langs het water van de Morssingel lopen. Ook het pad in de richting van het sociaal pension is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Op het grasveld aan de kant van de Morsweg wordt een bouwhek geplaatst.

Garage
Automobilisten die de garage gebruiken moeten tijdens de werkzaamheden aan de kant van de in- en uitgang gedurende één dag om en om gebruikmaken van dezelfde in- en uitrit. In de garage zelf kan een strook parkeerplaatsen over alle verdiepingen tijdelijk niet gebruikt worden, om te voorkomen dat er schade aan de voertuigen ontstaat. Deze stroken worden afgezet met een lint.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×