Andringa als lijsttrekker bij het verkiezingsdebat in het Cultureel Centrum in maart van dit jaar. (Foto: Chris de Waard).

Wisseling van de wacht bij D66 Voorschoten: fractievoorzitter Andringa emigreert

Fractievoorzitter Adriaan Andringa van D66 Voorschoten verhuist eind van het jaar met zijn gezin naar München. Dat heeft hij laten weten in een brief aan de Voorschotense burgemeester Nadine Stemerdink.

Als fractievoorzitter wordt Andringa opgevolgd door Jolien Schoot. Zijn vrijkomende raadszetel wordt ingenomen door Patty Wijnen-Lunenburg die tijdens de raadsvergadering van 8 december geïnstalleerd wordt. Dat is ook de laatste vergadering voor Andringa.

“Toen ik in 2017 besloot mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad, had ik niet kunnen vermoeden hoezeer ik Voorschoten in mijn hart zou sluiten,” schrijft Adriaan in zijn brief aan de burgemeester. “Maar ik neem afscheid in de wetenschap dat Voorschoten in goede handen is, dat er in de persoon van Patty Wijnen-Lunenburg een fantastische opvolger voor mij klaarstaat en dat Jolien Schoot de voorzittershamer van de D66-fractie met verve van me zal overnemen.”

Missen
De Voorschotense afdeling van D66 laat weten de kennis, kunde en de passie van de vertrekkende fractievoorzitter te gaan missen. “Zijn liefde voor processen en procedures, zijn vurig pleidooi als hij van mening was dat een voorstel echt het beste was, zijn kennis over het politieke proces en zijn ervaring in de politieke arena. We wensen hem, Annemarie, Sophie en Robert heel veel plezier in München.”

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×