Yaël Vinckx en Carolien Devilee. (Foto: Peter Visser).

Hoe een bruggetje en een hond tot de Pancras-West Side Story leidden

Het markante bruggetje over de Oude Rijn ter hoogte van de Hooglandse Kerkgracht vormde de inspiratie voor een muzikale vertelling die zich afspeelt in het zeventiende eeuwse Leiden. Yaël Vinckx (verhaal) en Carolien Devilee (muziek) vertellen in Cultuur071 hoe een suggestie gedaan door een buurman tijdens het uitlaten van de hond is uitgegroeid tot de Pancras-West Side Story.

Een speelse vertelling over een roemruchte periode uit de Leidse historie. Een muzikaal stadsverhaal over de ontluikende liefde tussen de Leidse Marie en de Franse vluchteling Pierre, dat zich afspeelt rond de Hooglandse Kerk in de wijk Pancras-West. “Het is meer dan een theaterstuk, ik beschouw het als een community-project, dat wordt gespeeld en gezongen door vrijwilligers en professionals uit de stad”, aldus Carolien Devilee.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Yaël Vinckx: “Het is eigenlijk een speelse versie van Romeo en Julia met een knipoog naar de bekende West Side Story. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek 700 Jaar Hooglandse Kerk van de Leidse stadshistoricus Cor Smit en Elias van der Plicht. Het bevat vele vergelijkingen met het heden. Toenmalige gebeurtenissen, zoals de ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en de animositeit tussen Leidenaren en vluchtelingen, maar ook een grijpgrage priester uit de kerk.”

De Pancras-West Side Story wordt gespeeld op zondag 6 november om 15.00 uur (uitverkocht) en om 19.30 uur in het Leids Volkshuis aan de Apothekersdijk 33a te Leiden. Kaarten (10 euro) zijn verkrijgbaar via www.eventbrite.nl of www.pancraswest.nl.

Nieuws #cultuur071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×