De 5e Binnenvestgracht en de Hortus. (Foto: Sleutelstad, Video: Robbert Beurse).

Buurt vindt plannen Hortus 'dwaas en volkomen onnodig'

De Hortus botanicus wil de Sterrenwachttuin verbinden met de overkant door een verdiept looppad aan te leggen. En dat plan kan niet op instemming van de bewoners van de 5e Binnenvestgracht rekenen. Zij vinden het dwaas en onnodig.

“De mensen krijgen een betonnen loopbak voor hun neus en elke dag heel veel bezoekers”, zegt buurtbewoner Ed Mol. Volgens hem is er een simpel alternatief voorhanden. “Er is een bestaande uitgang, je maakt een zebrapad naar de overkant waar ook al een hek is.”

Daar is dan een systeem met pasjes voor nodig zodat bezoekers naar buiten en weer naar binnen kunnen gaan en er geen ongenode gasten het terrein van de Hortus op kunnen. Maar dat ziet de Hortus weer niet zitten. Die hebben ook naar dit alternatief gekeken laat directeur Peter Inklaar weten, maar dat is veel te duur omdat er altijd iemand bij aanwezig moet zijn.

De Hortus heeft vergunningen aangevraagd en daar heeft de buurt al bezwaar tegen ingediend laat Mol weten. “We zijn echt niet tegen een rondje Hortus, maar voer het op een normale manier uit.”

Inmiddels houdt de Leidse politiek zich ook al met de zaak bezig. ChristenUnie en Partij voor de Dieren hebben vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld over de plannen van de botanische tuin.

Leiden Maatschappij Looppad Hortus botanicus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×