(Video: Roeland van Wely en Robbert Beurse)

Zoeterwoude beeft: Halloween is flink gevierd

De inwoners van Zoeterwoude hebben Halloween zaterdag uitgebreid gevierd. Op verschillende plekken in het Dorp en de Rijndijk werden activiteiten georganiseerd waarbij flink gegriezeld werd.

In de middag konden de jongsten van het dorp terecht op het Dorpsplein waar het bestuur en vrijwilligers van het jaarlijkse Dorpsfeest voor een enorme berg pompoenen hadden gezorgd. Dankzij een mal was het uithollen en versieren tot een eng pompoenhoofd kinderspel. Ook werd er geschminkt en waren er verschillende spelletjes te doen.

Daarna gingen kinderen langs de deuren om snoep op te halen. Bewoners konden zich vooraf aanmelden als ‘Halloween-huis’. Veel deelnemers gingen nog een stap verder en pakten flink uit met Halloweenversiering.

Een familie horror-clowns nam het clubhuis van Scouting Zoeterwoude voor een avond over. Wie durfde mocht een kijkje nemen in het scoutinggebouw aan de Noordbuurtsehof 54. “Het is inmiddels een traditie aan het worden. Vroeger maakten we een spookhuis alleen voor leden, maar sinds vorig jaar is het voor iedereen. En dat bevalt goed”, vertelt groepsleider Max van Mil.

In totaal deden enkele honderden kinderen mee aan de activiteiten in Zoeterwoude.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×