De opening van het LIFF. (Foto: Emile van Aelst).

LIFF geopend in Stadsgehoorzaal: 'Bam, je gaat meteen beginnen'

In de Stadsgehoorzaal was donderdagavond de opening van het Leiden Internationaal Film Festival (LIFF). In een volle zaal gevuld met smokings en galajurken werd gekeken naar de openingsfilm ‘The Banshees of Inicherin’.

“Ik heb wat rondgevraagd en het grootste deel vond hem heel erg leuk”, zegt Cedric Muyres, programmeur van het LIFF na de Nederlandse première van The Banshees of Inicherin. Voormalig festivaldirecteur Alexander Mouret vond het ook een interessante keuze voor de opening. “Het is niet de meest vrolijke film waar het festival ooit mee is geopend, maar zeker een leuk statement. Het is wel meteen bam. Je gaat meteen beginnen.”

Casper Chaudron in gesprek met Cedric Muyres, Alexander Mouret en Govert de Kok

Voor mede-eigenaar van Bioscopen Leiden, Govert de Kok, was de film de spijker op zijn kop. “Een bevreemdende film. Altijd lekker om zo’n film op zo’n avond over je heen te laten spoelen.” Het LIFF duurt tot en met 13 november en tot die tijd zijn er speciale vertoningen en premières van een breed scala aan films te zien door de hele stad.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×