Sinterklaas in Leiden. (Foto: Emile van Aelst).

Wanneer komt Sinterklaas aan in onze regio?

Sinterklaas en de Pieten zijn bijna weer in Nederland. Traditioneel wordt hun intocht in de meeste gemeenten feestelijk gevierd. Sleutelstad wist de hand te leggen op het vaarschema van de sint en vertelt je waar en wanneer de intochten dit jaar zijn bij te wonen.

Leiden
In Leiden komen de Goedheiligman en zijn gevolg aan op zaterdag 12 november. Om 12 uur komt hij met Pakjesboot071 aan op de Beestenmarkt. Na het ontvangst door burgemeester Henri Lenferink lopen ze in optocht over de Breestraat en de Haarlemmerstraat naar de Garenmarkt waar wordt gezongen en gesprongen met Anneleen.

Leiderdorp
Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas om 10.00 uur aan bij de Ockenrode. Burgemeester Laila Driessen ontvangt de Goedheiligman en Pieten. Daarna vertrekken zij via de Oranjegalerij en de Santhorst naar de Baanderij. Bekende kinderhelden Ernst en Bobbie verzorgen bij de Baanderij een optreden. Tenslotte vertrekt de stoet naar het Winkelhof, waar de verwachtte aankomsttijd 15.15 uur is.

Zoeterwoude
In Zoeterwoude komt de Sint niet één, maar twee keer aan. Op zaterdag 19 november meert hij om 11.30 uur aan in Zoeterwoude-Dorp. Vanaf de brug op de Noordbuurtseweg, ter hoogte van Bouwlust, trekt de stoet naar het Dorpsplein waar K’dans een spetterend optreden verzorgt. Daarna gaat hij terug de boot op om rond 13.45 uur aan te komen bij de Vleugelnootlaan in Zoeterwoude-Rijndijk. Eenmaal aan wal vertrekken Sint en Pieten naar de Eendenkooi waar de kinderen zich kunnen uitleven met de pietengym en er is de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Oegstgeest
Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas om 10.00 uur aan op het Boerhaaveplein in Oegstgeest. Na de officiële ontvangst gaat hij om 12.30 uur op bezoek bij Winkelcentrum Lange Voort en om 14.30 uur bij Winkelgebied de Kempenaer.

Voorschoten
In Voorschoten komt de Sint op zaterdag 19 november om 10.00 uur aan bij het Kruispunt tegenover de AH. Vanaf het Kruispunt gaat hij met de Pieten in een muzikale optocht naar de Schoolstraat en de Voorstraat. In de Voorstraat neemt de Goedheiligman plaats op zijn troon en is er de kans om hem te ontmoeten en om je tekeningen in te leveren.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×