(Foto: Pixabay).

Praatje Pot: Gratis proefmaaltijd van een kok uit de buurt

Al tien jaar koppelen ‘matchmakers’ van Thuisgekookt mensen die niet voor zichzelf kunnen koken aan enthousiaste thuiskoks die graag iets extra’s maken. Om haar jubileum te vieren en extra mensen kennis te laten maken met Thuisgekookt komt de stichting met actie Praatje Pot. Tot en met 20 november kan Thuisgekookt gratis worden uitgeprobeerd.

“Praatje Pot verwijst naar een oud gezegde dat een kort, gezellig kletspraatje betekent. Wat ons betreft toepasselijk omdat het bij Thuisgekookt natuurlijk niet alleen om het eten gaat. Het is voor veel deelnemers ook een moment waarop ze even iemand zien, een gesprekje mee voeren over wat ze gaan eten of wat er gegeten is”, vertelt matchmaker Judith Piersma.


Judith Piersma in gesprek met Anne van Rij en Robbert Beurse over de Praatje Pot actie van Thuisgekookt.

Mantelzorgers
Met de actie hoopt de stichting ook mantelzorgers te bereiken. “Door af en toe een maaltijd te brengen bij degene voor wie zij zorg dragen, kunnen thuiskoks de druk op de mantelzorger verminderen. Tijdens Praatje Pot kunnen mantelzorgers gratis proberen of een thuiskok een oplossing kan bieden.”

Kostprijs
De thuiskoks van Stichting Thuisgekookt zijn enthousiaste hobbykoks die vrijwillig willen koken voor een buurtgenoot. “Je maakt een of twee keer per week een warme maaltijd. De aanvrager betaalt alleen de kostprijs van de ingrediënten, gemiddeld drie tot zes euro. Daarbij zit inbegrepen dat het eten aan huis wordt bezorgd”, legt Piersma uit.

Maaltijdzoekers worden gekoppeld aan een vaste buurtgenoot. “Op deze manier wordt er een hechte band opgebouwd tussen thuiskok en maaltijdzoeker én wordt er rekening gehouden met smaak- en dieetwensen. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen gevoelens van eenzaamheid hierdoor afnemen maar de zelfredzaamheid van de ontvanger juist toeneemt.”

Aanmelden voor Praatje Pot kan via thuisgekookt.nl/praatjepot of door te bellen naar 085-0608768.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×