(Foto's: Robbert Beurse.)

Samen gezonder: Leiden en universiteit starten Healty Society Center

De gemeente Leiden en de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van de universiteit hebben dinsdagmiddag een intentieverklaring ondertekend waarin ze beloven om intensiever samen te werken aan de gezondheid van de inwoners van de Sleutelstad.

In aanwezigheid van meer dan honderd partners werd de start van het Leiden Healthy Society Center feestelijk gevierd met een interactief symposium in het stadhuis. Burgemeester Henri Lenferink opende de bijeenkomst. Met het zetten van hun handtekening, na afloop van de middag, laten de aanwezigen weten dat ze de komende periode intensievers zullen samenwerken om het welzijn, gezondheid en vitaliteit van Leidenaren te verbeteren. Ook gaan ze actief aan de slag om gezondheidsverschillen tussen de inwoners van verschillende wijken terug te dringen.


Robbert Beurse in gesprek met decaan Paul Wouters en wethouder Fleur Spijker over de Leiden Healthy Society Center.

“We doen al heel veel. Denk eens aan Stevenshof Vitaal waarbij welzijns- en gezondheidsorganisaties samen met de bewoners verschillende activiteiten organiseren. Of Het Gebouw waar de studenten aan de slag gaan voor de buurt”, vertelt wethouder Fleur Spijker.

Met de afspraak om meer samen te werken willen de ondertekenaars hun kennis en inzichten die er zijn op het gebied van de gezondheid samenbrengen. “Denk aan het delen van data. Maar ook het verbinden van inwoners, kennispartners, welzijnsorganisaties en bedrijven. Er ligt vaak een combinatie van oorzaken aan gezondheidsproblemen ten grondslag die elkaar versterken, zoals scheidingen, schulden of stress. Om een goed beeld te krijgen van de aard van de problematiek moet een probleem dus breed bekeken worden, vanuit verschillende invalshoeken”, legt FSW decaan Paul Wouters uit.

De samenwerking geldt in principe voor een jaar. Daarna wordt bekeken of en hoe een vervolg eruit ziet.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×