Bij de Hooigracht mogen fietsers al rechtsaf door rood. (Foto: Roeland van Wely).

Fietsers in Leiden vaker legaal rechtsaf door rood

Fietsers mogen bij een rood stoplicht alleen rechtsaf slaan als er een verkeersbord of (knipper)verkeerslicht hangt met de tekst ‘rechtsaf voor fietser vrij’. De gemeenteraad heeft donderdagavond unaniem besloten dat de gemeente Leiden moet verkennen bij welke kruispunten ook zo’n melding kan komen. Het leidt ertoe dat wat fietsers toch al vaak doen op veel meer plekken toegestaan wordt.

“Op de Hooigracht en de Plantage is het al mogelijk voor fietsers om rechtsaf te slaan, maar het kan niet altijd veilig”, aldus een van de indieners van de motie, Marleen Schreuder van GroenLinks. “Het moet eerst nog onderzocht worden, maar we willen deze borden en verkeerslichten vaker zien in de stad.” Het college gaat de raad binnenkort informeren waar in de toekomst legaal door rood gereden mag worden.

Raadslid Marleen Schreuder van GroenLinks Leiden kwam met het voorstel dat raadsbreed werd aangenomen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×