Babak Goudarzi van Topaz Sport (links) en Bas Pietersen van LHC Roomburg (rechts). (Foto: Maarten Mulder).

Hockeyclub Roomburg gaat samenwerken met Topaz Sport om prestaties te verbeteren

In de rust van de gewonnen derby tegen Alecto (3-1) werd gisteren de samenwerking tussen LHC Roomburg en sportschool Topaz Sport bekrachtigd. Roomburg staat al jaren bekend als familieclub, maar heeft inmiddels ook de ambitie uitgesproken om de prestaties flink te verbeteren.

De vereniging kampt met ruimtegebrek, waardoor er naar alternatieve trainingsmogelijkheden wordt gekeken. Bij Topaz Sport krijgen de prestatieteams van Roomburg extra fysieke trainingen onder leiding van karatewereldkampioen en fitnesstrainer Babak Goudarzi. Als het aan hem ligt zijn de Leidse hockeyers straks van ‘olympisch niveau’.

Voorzitter Bas Pietersen is blij met de stap die zijn club kan maken. “We zijn een familieclub met ambitie. We hopen dat al onze leden van de samenwerking kunnen profiteren. Onze prestatieteams krijgen extra aandacht. En wat kun je je nog meer wensen? Een wereldkampioen karate, die moet ons toch kunnen helpen om onze sportieve prestaties naar een ander niveau te brengen.”

Maarten Mulder sprak met Bas Pietersen (LHC Roomburg), Babak Goudarzi (Topaz Sport) en Reanne van Kleef (Topsport Leiden) over samenwerking tussen Roomburg en Topaz Sport.

De samenwerking is tot stand gebracht door Topsport Leiden, waarvan LHC Roomburg aspirant-lid is. “Hockeyclub Roomburg is een sterke vereniging in Leiden en we vinden het mooi dat de vereniging heeft uitgesproken aan te willen sluiten bij Topsport Leiden”, zegt topsportcoördinator Reanne van Kleef. “De club is bezig om de sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen en er wordt gewerkt aan een omslag waardoor ook topsport een plek in de verenigingscultuur krijgt. Daar dragen wij als Topsport Leiden graag aan bij.”

De extra trainingen zijn bedoeld voor de mannen-en vrouwenselectie en de hoogste A- en B-jeugdteams. Overige leden en hun ouders kunnen met korting terecht bij Topaz Sport aan het Betaplein.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×