(Foto's: Chris de Waard).

Gemeente Leiden heeft nog tientallen gratis energiescans in de aanbieding

De gemeente Leiden biedt via Duurzame Horeca Nederland gratis energiescans aan voor horecabedrijven in de stad. De komende periode zijn er nog dertig te verdelen onder bedrijven die willen vergroenen.

Wethouder Yvonne van Delft is enthousiast over het project waarbij de gemeente in twee eerdere ronden al meer dan honderd energiescans uitdeelde. “We willen natuurlijk graag dat bedrijven minder CO2 uitstoten en in deze tijd is het voor de ondernemers zelf ook belangrijk om minder geld kwijt te zijn aan energie.”

Na een energiescan krijgt een bedrijf een rapport met aanbevelingen. Wie die wil opvolgen, maar onvoldoende middelen heeft om de investering te doen, kan via de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen.

Eigenaar Beau Artist van Bar Lokaal en Vooraf en Toe en wethouder Yvonne van Delft over de energiescans.

Vloerverwarming
Een van de ondernemers die al een energiescan heeft laten uitvoeren is Beau Artist. De eigenaar van onder andere Vooraf en Toe is enthousiast over de mogelijkheid die de gemeente met de scans biedt. “Toen we de zaak overnamen hebben we al veel gedaan. Vloerverwarming bijvoorbeeld en bijna alles is nu elektrisch. We zijn nu op basis van de rapportage begonnen met het isoleren van verwarmingsbuizen en er komen ook nog gordijnen.”

Duurzaam
Artist is met zijn bedrijven, ook Bar Lokaal is van hem en een compagnon, sowieso al erg duurzaam bezig. “Zo werken we met de inzamelhelden die ons afval gescheiden ophalen en ook hebben we veel duurzame producten op de kaart. Uit de buurt, want zo lokaal mogelijk is vaak ook lekkerder. Dierenleed is ook wel een punt waar we aan denken, maar groen is het belangrijkste. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: Je kunt het verschil maken. Doe het!”

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×