De hele dag komen Sleutelstad kijkers, lezers en luisteraars cadeautjes langsbrengen in de studio aan de Middelstegracht 87A in Leiden.

Liveblog gesloten - Sleutelstad haalt 3.810 cadeautjes op voor Sintvoorieder1

Tot en met vrijdagmiddag zamelt Sleutelstad cadeautjes in voor kinderen die anders op 5 december niets zouden krijgen. Help mee om Sinterklaasavond ook voor hen een mooi feest te maken en breng één of meer cadeautjes langs bij onze studio. Dat kan elke dag tussen 8.00 en 18.00 uur! Wil je ’s avonds komen, bel (071 5235907) of mail (sintvoorieder1@sleutelstad.nl) dan eerst even om te kijken of dat kan.

De hele week besteden we ook op de radio aandacht aan deze mooie actie, dus luister ook gezellig mee via 99.6 of 107.5 FM, DAB+, via ons tv-kanaal of online. We zamelen in voor de Stichting SintvoorIeder1. Op deze pagina staat meer informatie over het soort cadeautjes dat we graag ontvangen.

Voor deze actie werkt Sleutelstad samen met Omroep West, Bollenstreek Omroep (Bo), Den Haag FM en Studio Alphen. Alle cadeaus gaan naar de Stichting SintvoorIeder1. De cadeautjes moeten niet ingepakt worden. Dat verzorgen de inpakpieten van de Stichting SintvoorIeder1 die zo kunnen bijhouden wat waar inzit.

De einduitslag van de actie bij Sleutelstad: 3.810 gedoneerde cadeaus. In totaal met  Omroep West, Bollenstreek Omroep (Bo), Den Haag FM en Studio Alphen zijn 47.459 donaties ontvangen. 

En gaat de speciale uitzending van start, de eerste gast schuift aan, andere geplande gasten bellen dat ze later komen vanwege drukte op weg. Burgemeester van Oegstgeest Emile Jaensch maakt zich op voor zijn zendtijd en om natuurlijk een donatie te schenken. In die hectische omgeving van een live uitzending melden zich ook nog dappere donateurs. Fleur, bekend van mama’s liefste blog komt ‘review’ cadeaus brengen. Voor haar blog schrijft Fleur over onder andere kinderspeelgoed en alles wat maar met kinderen en mama’s te maken heeft. In die rol ontvangt zij spulletjes die nu zijn gedoneerd. 

Midden in een interview gaat opeens de redactietelefoon. Corinne belt, “Waar zitten jullie nou?” Snel met de telefoon naar een rustige plek in het Sleutelstad pand. En dat is verdraaid moeilijk te vinden op dit moment. Met een goede uitleg en de belofte om ‘buiten’ op haar te wachten ontvangen we Corinne uit Voorschoten eindelijk in de warme studio. Hartelijk dank voor je donatie en je interesse in de ‘eindstand’ die we nog steeds aan het bijwerken zijn vanwege later binnengekomen donaties.

Terwijl de voorbereiding voor de live radio- en tv-uitzending straks tussen 17.00 en 19.00 uur ontvangen we ook Lisette uit Oegstgeest. Dat het regent maakte Lisette absoluut niet uit. Haar handen voelen koud, het haar zit volgens haar voor geen meter en de bril is goed beslagen. Ook Marieke Meekers trotseerde de regen, maar dan in de auto. Marieke dacht snel de tas met donaties neer te zetten. Maar ook in de slotfase van de actie gaat die vlieger niet op. Maar Marieke had haast, nou dat kennen we bij Sleutelstad niet. Bedankt!!

Dat doneren ook tot verbroedering leidt bewijzen Jennifer en Sacha. Samen komen ze binnen, nou ja bijna samen dan, de een houdt de deur voor de ander open. En samen poseren ze als vriendinnen op de foto. Ook de collega’s van de afdeling Welzijn van het mboRijnland Lammenschans hebben de handen ineen geslagen. Antoinette Bollen trotseerde een toevallig lokaal regenbuitje om de donatie bij Sleutelstad af te leveren.

Thijs Vos is van een Leidse lokale politieke partij met een bekende naam. Partij Sleutelstad heeft onlangs tijdens een ledenvergadering een oproep gedaan om cadeaus te doneren. Thijs heeft alles verzameld en bracht dit vanmiddag bij Omroep Sleutelstad. 

We horen veel verhalen van donateurs over hun motieven om te doneren. De bereidheid is groot evenals wat we vaak horen ‘jammer dat dit moet’. Feit is wel dat iedereen met een glimlach binnen stapt en met een nog grotere glimlach en een voldaan gevoel weer vertrekt. Kijk maar de lach van moeder Hilde en dochter Sanne van Herwijnen die zich bovendien verontschuldigden dat ze pas zo laat van de actie hadden gehoord. Dat blijkt dan wel weer mee te vallen als ze vertellen dat ze het woensdag via het regiojournaal van de NOS hoorden. Een warme dank ook voor Annette, Thijs Vos, Ivo en Monique!

Een ijskoude donatie komt van ‘schaatsbobo’ Jeroen Weijermars van de Drijvende IJsbaan Leiden. Jeroen trok spontaan – 50 – vijftig – vrijkaartjes voor de Drijvende IJsbaan uit zijn tas. De Drijvende IJsbaan ligt vanaf 9 december tot en met 8 januari op de Nieuw Rijn in Leiden. Deze donatie verdient een warm bedankje!

De sfeer in het pand van Sleutelstad is opperbest en krijgt elke keer een boost als er weer donateurs binnen lopen. 

Het gaat hard, heel hard. Op ons analoge scorebord is zojuist het getal 3.156 geschreven. Carola ‘calorie’ Cootje bracht een stapel luxe chocolade letters. Omdat wij wel van een verzetje houden dachten we, ha leuk, even voor de afleiding een woordspelletje spelen. En dat is lastig met alleen de letter S die Cootje meebracht. De volgende in de rij wachtende is Monique Stultiens uit Oegstgeest, Annique, Anja en Inneke. Allemaal met een eigen verhaal waarom zij het zo belangrijk vinden om te doneren. Wij komen bedankjes te kort om iedereen te bedanken…

En daar is Roos weer. Roos kennen we nog van maandagochtend toen zij als allereerste donateur door Sleutelstad werd verwelkomd. Later deze week maakten we kennis met Jettie en Marga die weer familiebanden hebben Roos. Die Roos dus stond vanmiddag ‘alweer’ bij ons met een donatie namens… Marga en Jettie. En dus introduceren bij de zogenaamde ‘draaideurdonateur’. Wij van het actieteam van Sleutelstad hebben inmiddels meerdere ‘draaideurdonateurs’ geïdentificeerd. Wat ons betreft kan die deur niet hard genoeg draaien.   

De lunchtafel is deze week al een aantal keer verschoven om plaats te maken voor alle binnengekomen donaties. Lunchen doen we inmiddels staand in de keuken wat ook nog een hele opgave is omdat daar een verzameling dozen ligt. Dan klopt daar mevrouw Onderwater aan de deur, snel gevolgd door Josien Dekker die gelukkig nog even tijd heeft voor een fotomomentje. Dat heeft ook Sander, de vader van Duuk en Thor die met een rugzak en twee volle fietstassen binnenstapt. Op de foto bij Sander zien we ook een ‘oude’ bekende donateur van het eerste uur. Maar daarover straks meer. Dan mevrouw Bleekstra, zij zag de microfoons op de lunchtafel en toch wilde mevrouw geen liedje zingen. Evengoed heel erg bedankt. 

 

De donaties blijven maar binnenkomen. Zoals van de piep jonge Brit met natte haren en mama Fleur, onderweg van de zwemles naar huis met een tussenstop om een donatie af te geven. Paul ’t Lam uit Voorschoten, mevrouw An Oniem en veel naamgenoten, Nel, mevrouw Van der Harg en helemaal uit Leidschendam Victorine. Dank U Wel!!!

Namens de PvdA afdeling Leiden klopte Marc Newsome en Roel Becker aan de deur. Het is dan even opletten dat de ‘groene’ boodschap geen onverwachte wending krijgt. Dank voor de donatie en weet dat de Sint er is voor iedereen!

Namens de gemeente Leiden bracht burgemeester Henri Lenferink samen met wethouder Abdelhaq Jermoumi  een flinke donatie met onder andere veel boeken en educatieve spellen. Uit de binnenzak van zijn winterjas ’toverde’ Henri als kers op de taart, 200 toegangskaarten voor Naturalis. 

Het lijkt nu al Black Friday bij Sleutelstad zo druk is het voor de actie #sintvoorieder1.  Dank Jacobien, Ans en Jan ’t Jong (Ans doneert nu alweer voor de derde keer, we herkenden Ans van haar donatie knuffelstekelvarkentjes), verschillende anonieme gulle gevers en Lotte (23) die haar vader stuurde om de donatie af te geven.

Hey, een stukje teksttelevisie, nee het is ochtendmens Chris de Waard die het spits afbijt op de radio! Kijk en luister naar wat de dag ons waarschijnlijk gaat brengen.

De grote finale dag van de actie #Sintvoorieder1 wordt gestart met 2.305 donaties! Daar gaan we na de koffie de bijdrage van Djemy, dat moest deze gulle donateur wel even op de vroege ochtend spellen nog bij optellen. Mark en Toke van Annie’s, die allang haar verjaardag niet meer viert, waren gisteren late bezoekers die we hier niet onbenoemd willen laten. Ook meneer Mulder meldde zich gisteravond met twee belangrijke taken. Eerst een mooie donatie, daarna presenteerde hij achtereenvolgens het dagelijkse nieuws- en sportprogramma op Sleutelstad.

Hoor wie klopt daar kinderen? Brigitta tikte zachtjes tegen het raam! Met nog een dag te gaan nemen ook de avond dj’s cadeautjes met liefde in ontvangst. Samen met een aantal cadeaus van Bengt, Jos en Esther verwachten we dat telpiet morgenochtend boven de 2300 uit komt. 

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat is heel erg van toepassing op de bewoners van de Bruggestraat in Leiden. Enna en Adrie zijn door de buurt aangewezen om de verzamelde donaties af te leveren bij Sleutelstad. Ze moesten even tellen, maar volgens Enna telt de buurt 15 huishoudens. Er is nog even discussie of Adrie nu wel of niet bij de Bruggestraat groep hoort of bij de Hoge Rijndijk, zijn huis staat op de grens. Maar volgens Adrie is zijn adres weldegelijk aan de Bruggestraat. Heel veel dank buren van de Bruggestraat.

Volgend in de rij zijn Floris en Ruud. Ruud en Floris brengen teken- en schilderspullen. Prachtig materiaal voor aanstormende kunstenaars. Snel even poseren en weg zijn ze alweer want Robin (vrouw) klopt aan de deur. Robin vertelt dat ze graag wil dat iedereen tijdens het feest van Sinterklaas een cadeautje ontvangt. “Sinds ik moeder ben van Vince (2) sta ik toch wel anders in het leven”, zegt ze. “Ook voor de mensen uit Oekraïne heb ik gedoneerd.” Wij kunnen alleen maar bevestigend knikken.

Dit tafereel moet nader toegelicht worden. Het is de vierde dag van de actie SintvoorIeder1 en wij, de Sleutelstad medewerkers, zijn inmiddels gewend aan de toestroom van mensen die hun bijdrage komen doneren. Dat er bij Sleutelstad ook nog spullen klaar staan om opgehaald te worden ontgaat ons dan. En dan staan er plots en tevens onverwacht tijdens onze welverdiende lunchpauze twee hele grote mannen voor de deur. Automatisch springt de chef aanname donaties op en deinst gelijk weer terug. De mannen, type XS en XXXL, komen voor de kar met attributen voor de aankleding van het huis van Sinterklaas dat komend weekend weer wordt geopend in De Waag. 

(Video met toestemming van Abe en Chantal)
Ze noemen zich ‘de zussen van Mik’, en meer krijgen we niet los van ‘de zussen van Mik’. Wel opmerkelijk is dat ‘de zussen van Mik’ een eigen steekwagentje meebrachten om de doooozen naar binnen te rijden. Wij mochten ‘de zussen van Mik’ niet helpen met sjouwen. Dus stonden wij er bij en keken wij er naar. Bettina kwam op een goed moment binnen met een gloednieuwe dokter speelset. De bloeddruk en hartslag van de aanwezige Sleutelstad-medewerkers bleek na grondige controle van ‘dokter’ Bettina prima in orde. Bedankt voor de check! 

Abe is de 8-jarige zoon van voormalig Lugdunum speelster Chantal. Abe is enigszins overweldigd door de hoeveelheid donaties dat hij een beetje stil valt. Toch wil hij nog wel even de radiostudio zien. Hij kan volgens mama Chantal heel goed het weerbericht vertellen. Nou, dat mocht Abe gelijk even voordoen voor de camera in de Sleutelstad radiostudio. 

Marieke en Tanya, “Dat is Tanja met een Y hoor”, zegt Marieke snel, zijn twee dames die overduidelijk met enige haast het pand van Sleutelstad betreden. Ze zijn onderweg naar een lunchlokaal en brengen snel even hun donatie langs. Ondanks de haast besluiten Marieke en Tanya (met een Y) en bekend van Moozenco, als bijna professionele modellen te poseren bij de actiebanner.

Vervolgens stapt meneer Jans het omroepgebouw binnen. Achteloos haalt meneer Jans een zeer gaaf exemplaar van de grote Bosatlas uit zijn tas. Een loeizwaar analoog geografisch naslagwerk van weleer dat binnenkort weer in gebruik genomen wordt. Signalement: man met doos, naam: Henk. “Kan ik deze doos hier achter laten?” Zeker kan dat en kijk eens aan wat een zorgvuldigheid. Henk heeft het speelgoed dat bij elkaar hoort, zeer zorgvuldig geseald. Ook losse items zijn keurig verpakt (dus niet ingepakt!). Henk wenst ons succes en na een ferme handdruk vertrekt hij weer.   

Meneer en mevrouw Pas uit Wassenaar moesten even zoeken naar de Middelstegracht 87A. “Heel die stad ligt open”, mompelt meneer Pas een beetje. “Maar we hebben de tijd en combineren dit met straks nog een familiebezoekje”, vult mevrouw Pas aan. Mevrouw Pas leegt een zak met knuffels op tafel. We zien even twijfel als mevrouw eerst een knuffelkonijn uit de zak tovert. “Ja, dit is (was) toch wel mijn favoriete knuffel, maar ja, laat het nu maar het favoriete knuffeltje van iemand anders worden.” Tot slot in deze blog update Aafke Wortelboer. Ergens ver familie van Emma – songfestival-schreeuwer – Wortelboer werd Aafke stil bij de aanblik van alle donaties. We tellen rond het middaguur ruim 1.700 items. 

Op deze regenachtige donderdag druppelen de donaties toch gestaag binnen. Mevrouw van Lottum had maar weinig woorden nodig. “Geweldig, fijne en leuke actie”, blijft mevrouw herhalen. En dan klapt jongeheer David (3) zijn stoere brandweerparaplu dicht en duwt zijn zus Nina (6 maanden) naar binnen, gevolgd door mama Anne (leeftijd onbekend). David vertelt na enige aansporingen wat hij komt doen. Volgens mama Anne zijn ze nog te jong om deze ervaring op te slaan. Speciaal voor Nima is er dan de foto. En er is ook een donatiebewijsfoto van Theresia. Samen met haar kinderen (5, 13 en 18 jaar) zijn de kamers ‘opgeruimd’. “Ja met goedkeuring en toestemming van met name de jongste is dit verzameld”, zegt de moeder van drie. Ik, chef donatie-inname, kijk ernaar en zie dat het goed is. Allen bedankt!!!

Het gedicht dat Jeroen van Wijk gisteren ‘doneerde’ voor de actie is op sociale kanalen aardig viraal gegaan. Jeroen stapte vanochtend weer binnen bij Sleutelstad en bracht nu ook een aantal ’tastbare’ donatie. Geheel in stijl, een aantal boeken en toegankelijke dichtbundels. In het ochtendradioprogramma van de actie werd het gedicht van Jeroen door Chris de Waard nogmaals voorgedragen.

De ‘kantoordelers’ Nilles en Brent hebben hun gezamenlijke kantoorspaarpot omgedraaid en kwamen binnenwaaien met ingepakte cadeaus. “Hebben jullie nog iets om een strik te maken, want het zijn cadeaus voor meisjes”, vroegen de heren. Helaas voor de kantoordelers hebben wij bij Sleutelstad geen strikjes om op cadeaus te plakken. En nogmaals helaas hoeft de donatie ook niet ingepakt te worden. De Stichting Sintvoorieder1 zorgt dat alle donaties keurig worden ingepakt. Maar toch enorm bedankt Nilles en Brent die kantoor houden op de Uiterstegracht 151 en ‘doen’ in evenementen en marketing.

 

Dag 4 van de actie #Sintvoorieder1 is van start gegaan. De deuren van het Sleutelstad pand aan de Middelstegracht 87A in Leiden staan symbolisch wagen wijd open voor donaties. De eerste donaties zijn al weer binnen gebracht, zoals de bijdrage van Carin (ja Karin met een C) die de regen voor lief nam. Chris de Waard bekeek de donatie live op de radio én tv.

Het was een dag van het komen en gaan verschillende mensen van Omroep West. Over de radioverslaggevers Henk en Henk(!) is in dit blog al geschreven. Ook meldde zich opeens Annelies Dijkman, verslaggever bij Omroep West. Met een dikke camera op de schouder liep Annelies enige tijd rond bij Sleutelstad. De reportage die Annelies maakt van de actie die bij de omroepen in volle gang is wordt op zaterdag 26 november rond 17.00 uur voor de eerste keer uitgezonden op TV West. 

Het is lang niet vanzelfsprekend dat ieder kind met Sinterklaas een cadeautje krijgt, maar hoe mooi zou het zijn als wij…

Posted by Gemeente Voorschoten on Wednesday, November 16, 2022

De actie #Sintvoorieder1 bij Sleutelstad krijgt morgen steun van de gemeente Voorschoten. De balie van het gemeentehuis wordt donderdag opengesteld voor inwoners van Voorschoten om daar cadeaus te doneren. Wethouder de Paul Bruijn brengt de gedoneerde cadeaus vrijdagmiddag naar de studio van Sleutelstad. 

1.574 is volgens Sleutelstad verslaggever Gerry van Bakel niet zomaar een getal. In Leiden betekent 1574 ook het jaar waarin Leiden van de Spanjaarden werd bevrijd. Op 3 oktober wordt dit Ontzet nog jaarlijks in Leiden groots gevierd ;). Feit is dat een zeer snelle en dus anonieme gever drie cadeaus doneerde waardoor de stand rond 17.45 uur op precies 1.574 uit kwam. 


Wenslijst
In koude winternachten brandt het licht
zachter dan het warme hart
van de mensen die geven,
want ieder kind wacht met smart op
speelgoed geschonken door Sint
gedoneerd, uit goedheid van het hart

Dit is een gedicht van dichter Jeroen van Wijk die hij op verzoek van het actieteam van Sleutelstad heeft gemaakt. Jeroen ‘resideert’ voor een korte periode in de pipowagen van kunstcollectief ROEM die buren zijn van Sleutelstad op de Middelstegracht 87A in Leiden. Meer over ROEM en de kunstenaars die in de pipowagen werken via deze en deze link.

Zo uit de bakfiets gesprongen met de helm nog op stappen Elin en Olaf samen met mama Eva binnen. Tijd voor een dubbele high-five die ohzosnel ging dat er geen fotomateriaal van is. Wat hebben we wel? Een hele mooie donatie. Even later is daar Robin (4, nou maar bij 5 hoor!) en mama Ronny. Samen zijn deze twee special even gaan shoppen voor de actie #Sintvoorieder1. Natuurlijk veel meidenspulletjes maar ook stoere jongensdingen, alhoewel dat volgens Robin eigenlijk helemaal niet meer uitmaakt.

Bij Sleutelstad wordt meer dan regelmatig door DHL, UPS, PostNL een pakketje afgeleverd voor de buren op bedrijvencentrum Mostert. Dit keer bracht een koerier een flink pakket voor Sleutelstad ter attentie van Sint En Piet. Benieuwd naar de inhoud die afkomstig is van een shop uit Gouda. Een Leidse ondernemer die bij voorkeur anoniem wil blijven is de barmhartige Samaritaan achter deze geweldige donatie. Ook benieuwd naar de inhoud? We zijn even sprakeloos, zoals wel vaker vandaag.

 

En dan is weer zo’n momentje om eventjes bij stil te staan. Niet te lang natuurlijk want de bezoekers weten Sleutelstad soms gelijktijdig te vinden. Maar dat momentje…  twee dames, laten we ze Jettie en Marga noemen, stappen binnen en lijken nogal haastig. Dat haastige lijkt mee te vallen, de dames verleiden voor een foto is wat moeilijker. Plots gaan ze praten over de foto van Roos. Wie is Roos? Nou Roos was de vrouw die maandagochtend als eerste bij Sleutelstad aanklopte met cadeaus. En Marge en Jettie? Met hun bijdrage gaat de teller voorbij de 1.200 donaties! Ge-wel-dig.

Jaqueline Halem is bestuurlid van de stichting SintvoorIeder1 en bracht gisteren een bezoek aan Sleutelstad. Jaqueline vertelt aan Gerry van Bakel hoe de geschonken cadeaus bij de kinderen terecht gaan komen. LET OP: het interview is gistermiddag opgenomen. De huidige stand van zaken: meer dan 1.200 gedoneerde cadeaus!!!!

Het is druk, erg gezellig druk en er zijn rond 12.00 vandaag al ruim 1.150 cadeaus gebracht en geteld! Niet alleen de Sleutelstad medewerkers staan versteld van de enorme hoeveelheid donaties, ook de mensen die langskomen om te doneren kijken met grote ogen. Ieder met een eigen verhaal en motief. Het is echt om trots op te zijn!!!

Petra is kunstenaar en heeft de coronaperiode gebruikt voor de ontwikkeling van een bijzonder project. De schetsen die Petra heeft gemaakt zijn in een kleurboek gebonden. Samen met de gedoneerde stiften is dit voor jonge kunstenaars in wording een mooie opstap. Meer weten over Petra, volg de link

Eerder in dit liveblog meldde we al dat het duo Henk en Henk van Omroep West een bezoek brachten aan Sleutelstad. Henk, die ene en niet te verwarren met die andere Henk, in gesprek met Robbert Beurse en Chris de Waard. 

Monique heeft het lezen van boeken hoog zitten. Zij gunt de al iets oudere kinderen goede boeken. En voor de iets jongere kinderen een cupcakekookboek.

Taeke (1) rende gelijk naar de ‘etalage’ waar alle donaties staan uitgestald. Dat maak je kleine vent niet vaak mee, een berg van nu alweer ongeveer 1.000 items. Met een high-five en een mandarijn als ruilmiddel overhandigde Taeke via mama Nienke een tas vol ‘kraamperiode’ cadeaus!

De voorzitter van wijkvereniging Pancras West kwam op persoonlijk titel zijn ‘schuldgevoel’ afkopen. Dat zei Foppe weliswaar met een knipoog en zijn donatie hebben wij in dank aangenomen. Foppe wilde ‘absoluut’ niet op de foto. Helaas voor Foppe werd hij gefopt door hoofdredacteur Chris de Waard die hem een paar ‘prangende’ vragen stelde over de wijk.  

Voor Manon moesten we de deur wijd openen vanwege de enorme hoeveelheid dozen. Gelukkig kon Manon rekenen op hulp van Sleutelstad cultuurredacteur Roeland. 

Henk en Henk, maar dan de Haagse uitvoering van het duo en van mediapartner Omroep West maakte een live reportage voor radio West. En natuurlijk bedankt voor jullie donatie!

Natuurlijk mag hij niet ontbreken. Vriend van Sleutelstad, de Leidse Glibber Emile van Aelst, maakte gebruik van de mogelijkheid om op afspraak langs te komen. Wil jij ook ’s avonds komen, bel (071 5235907) of mail (sintvoorieder1@sleutelstad.nl) dan eerst even om te kijken of dat kan.

Eric Dietz is de man die onder andere verantwoordelijk is voor de Sleutelstad huisstijl, bekend van de Leidse band Ware en buurman op het Mostert bedrijvencentrum aan de Middelstegracht. Die Eric dus, doneerde een set kleurboeken en kleurstiften. “Hiermee kunnen kinderen een start maken met een carrière als art-director”, zegt Eric met een knipoog, want alle art-work wordt digitaal gemaakt tegenwoordig. 

Wendy wilde niet op de foto, maar ze kwam wel al om 8.10 uur twee tassen vol cadeaus brengen. Dank je wel! Daarmee kwam de teller precies op 800!

‘Hoog’ en onverwacht maar zeer enthousiast bezoek vanmiddag. Jaqueline van Halem, bestuurslid van Stichting Sintvoorieder1, klopte op de deur. Jaqueline, welbespraakt viel toch even stil toen zij de enorme hoeveelheid donaties zag. De stilte was van korte duur. Toch kreeg Sleutelstad verslaggeefster Gerry van Bakel de kans om Jaqueline op een rustig moment te interviewen. Morgenochtend wordt het interview uitgezonden op radio, tv en komt het online.

Kinderen voor Kinderen, wie kent dat nog. Maak kennis met Koen (9) en Lasse (6) die samen met oma Clara (zeg mijn leeftijd niet en Clara is met een C) binnen stappen. Goed die zit. De jongens vertellen dat ze de beste spulletjes die ze niet meer gebruiken gaan doneren voor de kinderen het nog wel willen gebruiken. Oma Clara (met een C) bevestigd het verhaal van de jongens. TOP gedaan boys! Maar dan komt er enigszins aarzelend de vraag, “Maar uhm, mogen we even kijken in de radiostudio?’. Tuurlijk, en zo kregen Koen, Lasse en oma Clara (met een C) een exclusieve rondleiding in de hypermoderne radiostudio van Sleutelstad. 

Claudia Pees uit Oegstgeest is de vrouw van meerdere goede doelen. “Ja, ik steun meerdere goede doelen omdat het nodig is”, vertelt Claudia. “Vandaar mijn bijdrage.”

“Ik heb toch zo’n leuk koffertje in de tas zitten”, begint Elly Ruijgrok te vertellen nadat ze vanwege de drukte van het moment even moest wachten. En warempel, het koffertje is inderdaad erg leuk, net als de andere cadeaus die uit de tas komen. Elly vertelt ook dat het belangrijk is om te delen. “Zeker in deze dure periode.”

Eel Vermond is een stoere vent uit Leiden met een hart van goud. Hoorde van de actie via mediapartner Omroep West. Een donatie was vanzelfsprekend en Sleutelstad is lekker dichtbij. “Nou Eel, dank je wel en zeer tof dat je binnenkort je radio afstemt op Sleutelstad  99.6F.”

Marloe hoorde van vriendinnen die in het onderwijs werken dat steeds meer kinderen in ‘de knel’ komen te zitten. “Geen ontbijt, geen geld voor iets, het is er gewoon niet”, vertelt ze. “Toen ik van de actie hoorde twijfelde ik geen moment. Het zijn de kleine gebaren die het doen.” 

En daar is Lennart alweer. Hij was vanochtend de eerste de eerste ‘kadonateur’ van dag 2 met alvast één pakje en wilde weten waar we precies behoefte aan hebben. Want zegt hij, “Ik ga die energietoeslag van 190 euro eraan besteden.” Een man een man een woord een woord, vanmiddag stond Lennart weer bij ons en had nu een tas vol cadeaus bij zich. Wie volgt zijn initiatief? Wij zeggen dank Lennart!!

Anneke ‘Jurassic Park’ Nijhuis verraste ons met, tja zeg het maar. Daarnaast had Anneke ook veel puzzels meegebracht. Hartelijk dank.

Nanda Swanenburg zette ons voor een klein moment op het verkeerde been. Met een grote tas met de tekst ‘multi vlaai’ kwam Nanda binnen en vroeg of ze hier goed was… In plaats van een vlaai bracht Nanda spellen mee voor de actie. 

Vader en dochter Van der Kamp uit Leiden wilden wel doneren maar een foto voor het digitale plakboek van Sleutelstad hoefde niet zo. Het gaat om de bijdrage!!!

Uiterst zelfverzekerd stapt Dasha het pand van Sleutelstad binnen. Linea recta van de winkel naar het inzamelpunt van de actie #sintvoorieder1. Дякую тобі!

Het was voor Lauri en Eline een kleine moeite om even twee tassen met cadeaus te brengen. Beiden werken bij 24baby.nl en dat zijn onze buren op bedrijvencentrum Mostert aan de Middelstegracht in Leiden.

Wilanda Geus uit Leiden vindt het vreemd dat een actie als deze nodig is. Zeer zorgvuldig heeft Wilanda gloednieuwe cadeaus uitgekozen en gekocht. Dank je wel!

Natasch is uit Oegstgeest komen fietsen met in de ene tas boeken en in de andere tas puzzels. Echt geweldig!

En staat Grace, bekend van Het jaar van de tuin, Groene Lintjes en nog veel meer. Heel veel dank voor je donatie!

Met een loeizware doos vol kinderboeken voor elke leeftijd, dat bracht Irma van uitgeverij Tutti uit Leiden maar de actie #sintvoorieder1.

Ria Kleinhans probeerde nog snel de prijsjes van de boekjes te verwijderen. “Moet je dat nog vragen?”, kreeg de Ontvangstpiet als antwoord op zijn vraag waarom deze donatie.  

Voormalig staddichter van Leiden, Wouter bracht samen met Jenny een bezoek aan Sleutelstad voor de actie #sintvoorieder1. Een mooi gebaar, helaas zonder rijm. 

Zoveeeeeel, het past net in de bakfiets. Evelien uit Oegstgeest stopte net op tijd voor de deur. Zij bracht de cadeautjes ook namens haar buurvrouw Desiree. 

Trudy uit Sassenheim is door de wol geverfd en maakte van bolletjes wol heel veel knuffels. 

Ochtend update van onze accountant, ruim 340 cadeautjes geteld.


Dit koppel volgt Sleutelstad vooral op onze Instagram. Manja en Alex Heidinga uit Wassenaar stapten goedlachs over de drempel bij Sleutelstad, heel tof!


Dit is Rianne en ohzosnel dacht zij haar cadeautjes op de grote cadeau tafel te leggen. “Maar dat gaat niet zomaar, mevrouw”, riep de Actiepiet. “We willen dit moment graag vastleggen.” En zo gebeurde. Uit de tas en in de doos veel schoolspulletjes!


Ook de eindredacteur van de dag, Frans Wiersma, heeft zijn bijdrage netjes afgeleverd.


Luister ook de hele dag naar de radio #sintvoorieder1 op Sleutelstad.


Van alle kanten komt er hulp.

Lennart is de eerste kadonateur van dag 2. Hij bracht alvast één pakje en wilde weten waar we precies behoefte aan hebben. Vanmiddag komt hij dan terug met een paar tassen vol. “Ik ga die energietoeslag van 190 euro eraan besteden. Mooi voorbeeld! Wie volgt?

De Telpiet is zeer tevreden over de eerste dag #sintvoorieder1. Naast het tellen van de binnengekomen cadeaus, had Telpiet ook tijd om iedere gulle gever, als zij dat wilden, op de foto te zetten.

Met het vallen van de maandagmiddag duisternis bracht Sophia leuke kleurrijke spulletjes voor de allerkleinsten!

Linda poseerde heel trots voor Fotopiet. 

En daar stond Ed Bötticher plotseling voor de fotozuil van Sintvoorieder1. 

Zachtjes tikte Nico (de vader van Sintvoorieder1-oprichter Esther Blom) en Hannie op het raam en breken gelijk een record! Onze Telpiet meldt dat de teller op 201 gedoneerde items staat.

Exclusieve auto’s werden door Janine binnengebracht. Dank je Wel!

En daar was opeens Hiddo ’the actionman’ van Os , goedlachs en met twee tassen vol. 

Dirk en Marjolein, brachten oh zo fijn, cadeautjes voor Sintvoorieder1.

Deze maandagmorgen zijn er bij de Sleutelstad studio al ruim tweehonderd cadeautjes afgegeven voor de actie Sintvoorieder1!

Cadeautjes voor ieder1, nieuw of gebruikt, Sinterklaas is er blij mee en bedankt Miranda voor haar donatie. 

Dit is Jeannette, zij klopte aan bij Sleutelstad met een blij gezicht en een tas vol cadeaus voor de actie Sintvoorieder1.

Henka en Jan brachten zojuist ook  een paar tassen vol cadeautjes namens wijkvereniging Stationsgebied. Iemand heeft 190 energietoeslag gedoneerd. 100 euro voor een fiets  voor Oekraïense vluchtelingen en 90 euro voor cadeaus. Hulde!

De actie Sintvoorieder1 is vanochtend van start gegaan. Deze mevrouw kwam iets na 9.00 uur met twee volle tassen met cadeaus.

Zondagavond 19.00 uur Nog even wat promotie voor de actie!

Zondag 17.20: uur De eerste pakjes zijn dit weekend al afgegeven door mensen die niet konden wachten. Dat vinden wij niks niet erg 😉

Heb jij de posters al gespot?

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×