Foto ter illustratie. (Foto: Sleutelstad).

Patrick nog altijd buiten bewustzijn na val brug: 'Stuk schedel is verwijderd'

De Leidse Patrick Wissink (28) die afgelopen vrijdag van de opengaande Prinsenbrug in Haarlem is gevallen, ligt met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis. Dat meldt NH Nieuws. Zijn familie maakt zich grote zorgen om hem en leeft in grote onzekerheid. “Hoe heeft het kunnen gebeuren dat die brug opengaat als er nog iemand op staat?”, vraagt zijn vader zich af.

De vader van Patrick, Henny, is geschokt. Het zwaargewonde slachtoffer is dezelfde avond nog geopereerd, waarbij een stuk schedel is verwijderd om de druk in zijn hoofd te verlichten.  Maar zijn vader twijfelt of het nog goed komt: “Hij is nog altijd buiten bewustzijn.” Patrick woont in Leiden en werkt in Haarlem. Vrijdag was hij nog tot het einde van de middag met een paar collega’s op het werk geweest. Hij stapte vervolgens op de fiets richting het treinstation om naar huis te gaan. Eenmaal bij de Prinsenbrug ging het helemaal mis.

Op het moment dat de brug openging, stond Patrick op het brugdek. “Ik kan het nog altijd niet bevatten dat zoiets mogelijk is”, vertelt zijn vader. “De brug moet toch handmatig stopgezet kunnen worden? Het lijkt wel alsof er niet naar een mensenleven wordt omgekeken.”

Vragen
Wissink heeft heel veel vragen over hoe het heeft kunnen gebeuren. Hij sprak een man die de val vanuit zijn ooghoek heeft zien gebeuren, maar niemand heeft hem nog echt kunnen vertellen hoe zijn zoon van de brug is gevallen. Als het aan Henny ligt komt de onderste steen boven in dit hele verhaal. “Patrick stond midden in het leven, zat op zijn plek bij zijn werk. Ik heb nog heel veel vragen, ook richting de gemeente Haarlem hoe dit heeft kunnen gebeuren?”

Verschrikkelijk
De gemeente Haarlem laat in een reactie aan NH Nieuws weten ‘de gebeurtenis te betreuren’. “Het is een verschrikkelijk ongeluk waarvan wij niet weten hoe het heeft kunnen gebeuren”, aldus de gemeente Haarlem. “We wachten de uitkomst van het politieonderzoek af. We wensen alle betrokkenen veel sterkte.”

De politie onderzoekt het ongeval. De recherche is bezig met het horen van getuigen en betrokkenen. Ook worden camerabeelden uit de omgeving bekeken en onderzoek ter plaatse verricht. Wanneer het onderzoek wordt afgerond, is nog niet bekend.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×