(Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente verleent vergunning voor kerstmarkt Hooglandse Kerkgracht

Er komt definitief een kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. De gemeente heeft de vergunning verleend aan Kreativ Events Nederland. Dat Haagse bedrijf organiseert de  kerstmarkt in opdracht van Centrummanagement Leiden.

De kraampjes staan vier middagen onder de bomen van de middenberm op de Hooglandse Kerkgracht. Omwonenden en de wijkvereniging protesteerden hevig tegen de komst van de kerstmarkt, maar dat was met name gericht tegen een markt vol chalets die drie weken zouden blijven staan. Daarvan is inmiddels geen sprake meer. Althans niet dit jaar.

Wijkvoorzitter Foppe van Rees Vellinga over de kerstmarkt waar de wijkvereniging in de nu vergunde vorm geen moeite mee heeft. Wel vreest men dat er volgend jaar alsnog een flinke kerstmarkt komt te staan die drie weken duurt. Daar blijft de buurt mordicus tegen.

Vanwege de sterk gestegen kosten zijn de chaletjes ingeruild voor marktkramen en duurt de kerstmarkt nu slechts een lang weekend. Op donderdag 15 december van 12.00 tot 20.00 uur, op vrijdag 16 december van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdag 17 december van 11.00 tot 19.00 uur en op zondag 18 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Economie Leiden Kerstmarkt Hooglandse Kerkgracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×