Een deel van de Sleutelstad-medewerkers dat zich afgelopen week heeft ingezet voor de actie. (Foto: Annan Verboom).

Actie Sintvoorieder1 afgesloten met recordaantal cadeaus: 47.459

De inzamelingsactie Sintvoorieder1 is rond 18.30 uur afgesloten met een bizarre eindstand. In Leiden werden via het Sleutelstad-aandeel in de actie maar liefst 3.810 cadeaus bijeen gebracht. Samen met de opbrengst van de acties die gelijktijdig liepen bij de lokale omroepen in Alphen aan den Rijn, de Bollenstreek, Den Haag en regionaal via Omroep West werden in totaal 47.459 cadeaus ingezameld voor de Stichting Sintvoorieder1. Een aantal dat fors boven het oorspronkelijke doel van 20.000 uitkwam.

Sleutelstad zond vrijdag vanaf 17.00 uur via radio en tv live uit vanaf de redactie die deze week veranderde in tijdelijk pakhuis van Sinterklaas. Presentator Maarten Mulder ontving de ene na de andere gast aan tafel. 

Nadat Den Haag FM al enkele jaren succesvol de inzameling voor Stichting Sintvoorieder1 ondersteunde, is de actie dit jaar breder uitgedragen. De lokale omroepen Sleutelstad in Leiden, Bo, de omroep voor de Bollenstreek, Studio Alphen, Den Haag FM en de regionale zender Radio West bundelden hun krachten en hierdoor werd de actie groter dan ooit met een fantastisch resultaat, bijeengebracht door zeer veel vrijgevige luisteraars.

Het oorspronkelijke doel van de actie was om 20.000 cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1. Toen dat aantal al op donderdag werd bereikt, werd het doel verhoogd naar 30.000 cadeaus. Ook dat aantal werd dus ruimschoots gehaald. Alle cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen.

Na de bekendmaking van de eindstand, is voorzitter en oprichter van Stichting Sintvoorieder1 Esther Blom er stil van: “Ik sta hier echt in tranen. Het is niet te bevatten wat hier is gebeurd! Ik ben echt sprakeloos en wil iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt en heeft gedoneerd ontzettend bedanken.”

Sleutelstad
Ook in Leiden was de actie vanaf het eerste moment een enorm succes. Hoofdredacteur Chris de Waard is overweldigd door de enorme beweging die de actie op gang heeft gebracht. “Vooraf wisten we niet echt wat we konden verwachten, omdat het de eerste keer was dat we aan de actie meededen. Maar met 3.810 cadeautjes die in vijf dagen tijd werden langsgebracht, zijn we hier echt meer dan tevreden met het verloop van de inzamelingsactie.”

Donaties
Gedurende de hele week was het een komen en gaan bij de diverse inzamelpunten. Zowel luisteraars als bedrijven kwamen in grote getalen langs om cadeaus te doneren. Ook ministers, verschillende burgemeesters, politieke partijen en bekende Nederlanders wisten hun weg naar de studio’s te vinden en natuurlijk kwam niemand met lege handen.

Omroep West
De inzamelactie die tegelijkertijd op verschillende radiostations was te horen is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol nam om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. Ook door de gastvrijheid van de Gemeente Den Haag, de Centrale Bibliotheek in Den Haag en de bibliotheken van Rijn en Venen in de omgeving van Alphen aan den Rijn hebben zeer bijgedragen aan het succes van deze actie.

Hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West en Den Haag FM is trots: “Hoe prachtig is het dat naast al die mensen die kwamen doneren ook twee ministers de tijd wisten te vinden om bij ons langs te komen met cadeaus, want zowel Carola Schouten als Dennis Wiersma bracht een bezoek aan de studio. Carola Schouten vatte mooi samen hoe ik er ook over denk: namelijk dat het zo fijn is dat inwoners van dit gebied, programmakers en alle mensen die hebben gedoneerd het verschil weten te maken voor alle kinderen die normaal gesproken geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen. Het is hartverwarmend te zien hoe iedereen in de regio heeft meegedaan. En dat de samenwerking tussen collega-omroepen, zowel lokaal als regionaal, tot dit fantastische resultaat heeft geleid.”

Terugkijken en genieten van de hele actie in Leiden kan in het liveblog dat we deze week bijhielden op Sleutelstad.nl.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×