Mees van Oord. (Archieffoto: Els Barnas)

DIOK-mannen lijden vijfde nederlaag op rij

Het loopt dit seizoen nog niet echt lekker bij het eerste mannenteam van rugbyclub DIOK. Afgelopen zaterdag moest het team de winst wederom aan de tegenstander laten. In Haarlem werd de eindstand 29-13. Het is Leiden dit seizoen nog niet gelukt om te winnen.

In mei van dit jaar versloeg DIOK het rugbyteam uit Haarlem nog in de zinderende finale om het landskampioenschap. De revanchewedstrijd in Haarlem werd minder spannend. Titelhouder DIOK kon geen vuist maken. Vice-aanvoerder Mees van Oord speelde tegen Haarlem voor het eerst weer mee, een knieblessure hield hem weken lang aan de kant. “De eerste helft gingen we gelijk op en hadden we een kans om gelijk te komen. Maar helaas lukte dit net niet.”

Gameplan
De ruststand was 14-10 en in de eerste minuten na de pauze werd de achterstand bijna helemaal ingelopen tot 14-13. Maar daarna was de koek op voor DIOK en kwam Leiden niet meer tot scoren. “De tweede helft speelden we niet goed”, zegt Van Oord. “We speelden niet als één team. We spelen sinds deze week met een andere aanvalsplan en een ander verdedigingsplan. Daar gaan we mee door dit seizoen, maar dat heeft tijd nodig. Als we dit gameplan onder de knie krijgen, gaan we zeker beter spelen.”

De volgende wedstrijd is zaterdag 26 november tegen RFC Oisterwijk Oysters 1. Deze club staat twee plekken hoger dan DIOK en heeft nog maar één wedstrijd gewonnen. Wellicht dat de regerend landskampioen tegen hen weer van zich af kan bijten.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×