Het Huis van Sinterklaas is elke middag open van 12.00-17.00 uur, tot en met vrijdag 2 december. (Video: Robbert Beurse).

Huis van Sinterklaas is weer open

Dansen met Pieten, Sinterklaas een boks geven of misschien toch gewoon een hand? Zelf je Pietendiploma halen en meteen je verlanglijstje inleveren. Het is allemaal mogelijk in het Huis van Sinterklaas. Elke middag open van 12.00 tot 17.00 uur.

De Waag is wederom omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas. Na twee Sinthuisloze jaren is er weer een plek waar alle kinderen en hun ouders welkom zijn om Sinterklaas te ontmoeten. Om de goedheiligman iets te vragen, een liedje te zingen. En wellicht al een cadeautje te krijgen.

Kinderen mogen een oefendak op, waarbij ze een cadeautje door de schoorsteen kunnen gooien, een kijkje nemen op de pakjesboot, een mooie tekening maken en zelfs op de foto met Sinterklaas. In het Huis van Sinterklaas kun je zelfs dichter bij de Sint komen dan tijdens de intocht. Na afloop krijgen de kinderen een heus Pietendiploma. Tussendoor kan er gedanst en gezongen worden onder leiding van de Pieten.

Geheim
Vrijdag 2 december is de allerlaatste dag dat het Huis van Sinterklaas geopend is in de Waag. “Daarna gaat het Huis dicht voor publiek, want dan moet Sinterklaas ervoor zorgen dat alle pakjes worden ingepakt. En dan mag niemand meer komen kijken, want dan is het geheim weg”, zegt de organisatie van het Huis van Sinterklaas desgevraagd tegen Sleutelstad

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×