Curator Emma van Noort in Cultuur071. (Foto: Peter Visser).

Leidse kunstenaars kunnen werk tonen in gerenoveerde stadhuis

Leiden is een expositieruimte rijker. Cultuurwethouder Yvonne van Delft opende afgelopen vrijdag in het stadhuis ‘Leiden Exposed’. Met name Leidse kunstenaars kunnen in de foyer hun werken laten zien. De exposities in de hal van het stadhuis zijn vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Beeldend kunstenaar Emma van Noort heeft de komende twee jaar als curator van deze nieuwe stadsfoyer de opdracht om te zorgen voor afwisselende tentoonstellingen van zowel amateur- als professionele kunstenaars. In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelde de nieuwbenoemde curator over de invulling van de ruimte. “Het is een geweldige eer om op deze prachtige plek in de stad tentoonstellingen te mogen maken. De bedoeling is dat er vier keer per jaar een nieuwe tentoonstelling te zien is. Dat kunnen schilderijen, tekeningen of foto’s zijn, maar ook  sculpturen of installaties. De stadhuishal biedt daar alle ruimte voor.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Op dit moment zijn twee tentoonstellingen te bezoeken. De expositie ‘Traditie 2050’ van fotograaf Sanneke Fisser en videomaker Sander Houwaart. In het kader van het eeuwfeest van de Leidse Amateur  Fotografen Vereniging is daarnaast een groot aantal portretten van honderdjarigen te zien. Van Noort: “Ik ben nu bezig met de voorbereiding van de expositie van Tim Juffermans die afgelopen zomer, samen met andere kunstenaars, in de Hooglandse Kerk te zien was. ‘Trinity’ is een tentoonstelling van hedendaagse drieluiken. Ditwerk moet vanaf februari in het stadhuis te zien zijn.”


Curator Emma van Noort tijdens de opening. (Foto: Peter Visser).

Cultuur Leiden #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×