(Archieffoto: Chris de Waard).

Politie geeft voorlichting in Voorschoten over vuurwerk

De Politie Leiden Zuid staat maandagmiddag met het Mobiele Media Lab in de Koninklijke Marinelaan in Voorschoten om voorlichting te geven over (het afsteken van) vuurwerk.  Geïnteresseerden kunnen er terecht met vragen over illegaal vuurwerk. Bijvoorbeeld hoe je dat kunt herkennen. Ook wordt nadere informatie gegeven over welk vuurwerk wel en niet is toegestaan.

Komende jaarwisseling is het bijvoorbeeld voor het eerst niet toegestaan om vuurpijlen af te steken. Dat verbod ging al twee jaar geleden in, maar omdat er twee opvolgende jaren een algeheel vuurwerkverbod gold om de zorg tijdens de coronapandemie niet nog verder te belasten, is dit de eerste keer dat het verbod geëffectueerd wordt.

De politietruck staat maandag 28 november tussen 13.00 en 16.00 uur op de Koninklijke Marinelaan bij het Uitvoerend Bedrijf van de gemeente tegenover de brandweerkazerne.

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×