LAFV is Koninklijk onderscheiden.(Archiefbeeld LAFV)

Jubilerende Leidse Amateur Fotografen Vereniging krijgt erepenning

De honderd jaar oude Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) is donderdag onderscheiden met een Koninklijke Erepenning. Burgemeester Lenferink overhandigde de erepenning en een oorkonde tijdens de presentatie van het jubileumboek van LAFV.

LAFV vierde het eeuwfeest in de Stadsgehoorzaal met onder andere de presentatie van een 116 pagina’s tellend jubileumboek. Daarin wordt aandacht besteed aan de beginjaren van de (amateur)fotografie in Leiden en de oprichting van de LAFV in 1922. Dat was naar aanleiding van een lezing van Adrian Boer, toenmalig redacteur van fotografietijdschrift Focus.

Het enthousiasme onder de aanwezigen bij die lezing was zo groot dat zij besloten de Leidse Amateur Fotografen Vereniging op te richten met als doel ‘de amateurfotografen in stad en omstreken nader met elkander in kennis te brengen en de beoefening der fotografie te bevorderen door het houden van clubavonden met voordrachten, projecties, demonstraties, werkavonden waarop lessen worden gegeven, cursusavonden en onderlinge wedstrijden’.

Ook wordt in het boek uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de vereniging door de jaren heen met markante voorzitters en leden, fotowinkels, doka’s en buitenlandse uitstapjes. Een compleet hoofdstuk is gewijd aan de tientallen exposities en evenementen. Ook is er aandacht voor de typisch Leidse zaken, zoals Leidens Ontzet, de Leidse Jazzweek, de Leidse Rembrandtdagen en het Leidse verenigingsleven.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×