Brand bij 150kV-hoogspanningsstation van TenneT in Leiden. (Foto: Sleutelstad).

NL-Alert werkte niet tijdens brand in het 150kV-hoogspanningsstation

Bij de brand in het 150kV-hoogspanningsstation van TenneT in Leiden afgelopen zondag kon in eerste instantie geen NL-Alert worden uitgezonden. Tijdens de brand kwam de hulpverlening er op het moment dat ze het NL-Alert wilde verzenden achter, dat er een storing was in het systeem. Burgemeester Henri Lenferink zei dit tijdens een commissievergadering afgelopen donderdagavond naar aanleiding van vragen door Annelies van Vark (CDA).

Uiteindelijk werd anderhalf uur na het uitbreken van de brand rond 13.15 uur wel een NL-Alert verzonden, maar toen was de brand praktisch al geblust. Het NL-Alert adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden. Een uur later, nadat de brand was geblust, werd die waarschuwing weer ingetrokken. De oorzaak van de storing bij NL-Alert wordt nu onderzocht.


Henri Lenferink en Annelies van Vark over niet werken NL – Alert tijdens brand energiecentrale TenneT

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Brand hoogspanningsstation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×