(Afbeelding: Pixabay).

De Kiek Pieten komen naar Leiden: 'Wat is de code?'

Theatergroep de KieKfabriek geeft een Sinterklaasvoorstelling in Leiden. In de gymzaal in de Molensteeg spelen de Kiek Pieten op 3 december ‘Wat is de code’?

Kapster en bestuurslid van de ondernemersvereniging HerenDoeza, Nelly Brands, haalde de groep die eigenlijk alleen in Zoeterwoude optreedt, naar Leiden. “Ik woon in Zoeterwoude en mijn buurman zit bij die theatergroep. Vroeger ben ik met mijn kinderen vaak naar voorstellingen in het dorp gegaan en ik vond het een keer tijd worden dat de KiekFabriek naar Leiden komt”, legt Brands uit.


Organisator Nelly Brands vertelt in De avond van Sleutelstad over de KiekFabriek voorstelling.

De Kapsoneskapper wist de groep te overtuigen om naast hun Zoeterwoudse optredens ook voor de Leidse kinderen te komen spelen. “Het is een heel spannende voorstelling, want de kluis van Sinterklaas, waar alle geheimen in zitten, zit op slot en niemand weet de code. De kinderen helpen mee om hem open te krijgen.”

De voorstelling is in de gymzaal die onder andere door de Lucas van Leydenschool wordt gebruikt. “Dit zit in de Molensteeg, een zijstraat van de Douzastraat. Kiek Pieten staan klaar om de kinderen er naartoe te leiden”, verzekert Brands. Wat is de code? duurt een uur. “Ouders mogen er bij blijven, of natuurlijk even winkelen in de Heren- en Douzastraat.”

Een kaartje kost 2,50 euro. Deze kunnen vooraf worden gekocht bij Kapsones Kappers (Doezastraat 31) en Index Poetry (Herenstraat 83), of zaterdag 3 december aan de deur van de gymzaal. De voorstelling is van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×