(Foto: Marjolein Altena, Voorschotense Krant).

Marja Soonius maakte de beste slogan voor Voorschotense markt

Marja Soonius heeft vanmorgen uit handen van de Voorschotense wethouder Paul de Bruijn de marktprijs ontvangen, bestaande uit twee boodschappentassen vol met producten van de markt.

Een paar maanden geleden zetten de marktcommissie en de marktmeester een actie op voor de beste slogan ter promotie van de vrijdagmarkt in de Voorstraat. De inzending van Marja Soonius kwam als winnaar uit de bus: ‘Onder de Voorschotense linden, kunt u op de markt alles vinden’.

Niet zo gek dat ze deze slogan maakte, ze is geboren en getogen in de Voorstraat als dochter van melkboer Soonius. “Zeg maar ónder de linden”, lacht ze. “Ik kom ze mijn hele leven al tegen.” Marja is in het dagelijks leven werkzaam bij de Hofland Apotheek. Elke vrijdag is ze op de markt te vinden. “Het is ook mijn oppasdag en dus ga ik samen met mijn kleindochter. We zijn er altijd heel vroeg, dan is het nog niet zo druk en ben je snel aan de beurt.”

Daalder
Is op de markt je gulden nog steeds een daalder waard? “Dat weet ik wel zeker”, zegt marktmeester Frank Stoel. “Hoewel ook wij hebben te maken met prijsstijgingen, is de markt vaak net wat goedkoper.” Stoel is elke vrijdag op de markt aanwezig. “Er staan hier 22 marktondernemers met één of twee kramen in een mooie samenstelling. De samenwerking met de horeca en de aanwezige ondernemers is prima. Zo verhuist de notenbar volgende week naar de overkant van de straat omdat Suzie Fleurs dan met de kerstboomverkoop begint. Op die manier helpen we elkaar want we willen allemaal ondernemen.”

De Bruijn vindt de vondst van Marja Soonius een mooie slogan. “Hij omschrijft meteen ook goed de sfeer van onze markt”, aldus de wethouder economie. “Ik nodig iedereen graag uit om dat zelf ook te komen ondervinden.” Wie op die uitnodiging ingaat, krijgt vanaf vrijdag 2 december gratis een boodschappentas met de slogan van Marja uitgereikt. De tassen zijn gesponsord door de marktondernemers en de gemeente.

Economie Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×