(Foto's: Rik Visser, hoofdfoto: Mimar Sinan Moskee).

Orange the World: ook Turkse moskee kleurt oranje

Op verschillende plekken in de wereld worden gebouwen de komende tijd oranje uitgelicht. Dit heeft niets met de aanwezigheid van het Nederlands elftal op het WK in Qatar te maken. Met ‘Orange the World’ wordt al een aantal jaren aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. In Leiden doet voor het eerst ook de Turkse Mimar Sinan Moskee in de Curaçaostraat mee aan de actie.

In meer dan negentig landen kleuren tussen 25 november en 10 december verschillende gebouwen en pleinen oranje. In Leiden gaat het om de Koornbeursbrug, de Leidse Schouwburg, Museum Volkenkunde, de Zeevaartschool van La Gro Geelkerken Advocaten, het Academiegebouw, de Turkse moskee, de Meelfabriek en de Burcht. Ook de Heineken brouwerij in Zoeterwoude-Rijndijk verkleurt tijdelijk van groen naar oranje.

Tekst gaat door onder de foto.

Sofa
Het verlichten van de moskee werd vrijdagmiddag voorafgegaan door de onthulling van een heuse ‘Orange the World Social Sofa’ op het Kooiplein. Wethouder Abdelhaq Jermoumi nam het bankje, dat is gemaakt door de Soroptimistclub Leiden Aurora, officieel in gebruik.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×