John de Gelder is geridderd voor zijn jarenlange inzet voor de watersport. (Archieffoto: Sleutelstad).

John van Gelder geridderd voor zijn inzet voor de watersport

22 jaar lang zette Johan Dirk, oftewel John, van Gelder zich in voor de recreatieve watersport. Zaterdag werd hij daarvoor geridderd. Van Gelder werd al in april 1973 lid van de Unie van Watertoeristen en bleef er zijn hele leven zeer actief. Zaterdag trad hij af als hoofdredacteur van de Nieuwsbrief van Stichting Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM).

Tijdens die bijeenkomst in Leidschendam verraste locoburgemeester Fleur Spijker hem met zijn bevordering tot ridder. In 1999 was hij al koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn toenmalige verdiensten op dit gebied.

Zijn bijzondere kracht lag op het gebied van communicatie, public relations en marketing. Ook stelde hij het jubileumboek samen dat ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Unie uitkwam. Vergelijkbare vrijwilligersactiviteiten verrichtte hij bij de Watersport Vereniging Aalsmeer (WVA) waar hij een energiek en prominent lid van de redactiecommissie was.

Locoburgemeester Spijker memoreerde er in haar speech aan dat leden als de heer Van Gelder ‘de kurk zijn waarop een vereniging drijft’. Het VNM behartigt de belangen van de 114 aangesloten watersportverenigingen en hun 19.000 leden, meestal recreatieve motorbootvaarders.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×