Melissa Guijt-Serlier. (Foto: Bijl PR).

Inloopspreekuur budgetcoach Incluzio Leiderdorp druk bezocht

De sociaal werkers van Incluzio Leiderdorp krijgen steeds vaker te maken met mensen die moeite hebben om maandelijks rond te komen. “Daarom besloten we te bekijken hoe we deze mensen kunnen begeleiden bij en ondersteunen met hun financiële vragen”, vertelt Melissa Guijt-Serlier, budgetcoach bij Incluzio.

“Administratie bijhouden, het ‘huishoudboekje’ op orde brengen en rekeningen betalen. Voor sommige mensen kan dit ingewikkeld zijn en stapelt het zich op, waardoor zij niet goed weten waar ze moeten beginnen”, zegt Guijt-Serkier. De budgetcoach van Incluzio Leiderdorp biedt uitkomst. Ieder huishouden in Nederland heeft er op dit moment mee te maken: stijgende gas- en energierekening en duurdere dagelijkse boodschappen. “Mensen kunnen hierdoor het overzicht op hun financiën verliezen en een aanmaning of boete wil je voorkomen”, zegt Guijt-Serlier.

Op weg helpen
“Het inloopspreekuur dat we elke woensdag houden tussen 10.00 en 12.00 uur wordt inmiddels drukbezocht”, aldus Guijt-Serlier. Veel mensen komen langs voor ondersteuning bij brieven van bijvoorbeeld de overheid. Voor een korte vraag kan men ook bellen met de budgetcoach. “Ik kan bij iemand thuis langsgaan, maar de afspraak kan ook op kantoor in De Sterrentuin plaatsvinden”, verduidelijkt Guijt-Serlier.

“Het gaat voornamelijk om een kortdurende financiële begeleiding. Met de juiste tips en adviezen helpen we mensen op weg, waardoor zij daarna zelfstandig verder kunnen. En natuurlijk kunnen ze contact opnemen als ze op een later moment nog een vraag hebben.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×