Julia van Alem en Nina Kievits. (Foto: Peter Visser).

Masterstudenten Journalistiek starten eigen podcast over de stadsfotograaf

Dit jaar mogen 35 masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media van Universiteit Leiden zichzelf de stadsfotograaf van het Leidsch Dagblad noemen. Naast dat er al enkele publicaties van deze groep zijn verschenen, zijn de masterstudenten ook achter de schermen aan de slag gegaan met andere vormen van media. Onlangs verscheen de eerste podcastaflevering waarin twee presentatoren in gesprek gingen met een van de makers van de eerste publicatie.

Julia van Alem, masterstudent en tevens een van de podcastmakers, schoof afgelopen zaterdag aan bij Cultuur071 om te vertellen over het creatieve proces dat schuilgaat achter de afleveringen. “Bij elke foto in het Leidsch Dagblad staat een kort stukje tekst, maar er worden zulke interessante onderwerpen gepubliceerd. Omdat wij maar 400 woorden hebben om ons verhaal te vertellen, besloten wij om een podcast te maken zodat wij nog dieper in kunnen gaan op die interessante verhalen.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Om het interessant te houden, kiezen de podcastmakers elke maand twee foto’s uit waar zij meer aandacht aan willen besteden. Een van de makers van de foto wordt uitgenodigd in de studio om te praten over zijn of haar publicatie, het verhaal achter de foto en het proces dat eraan vooraf ging. “Wij studeren allemaal Journalistiek en Nieuwe Media en willen graag iets maken, een journalistiek product afleveren. Dat vind ik zo fijn aan mijn studie, je werkt samen met een groep mensen die heel graag allemaal iets willen doen.”

De eerste aflevering van de podcast over de stadsfotograaf staat al online en is te beluisteren via Spotify. Benieuwd naar de eerdere publicaties van de studenten? Neem dan een kijkje op de Instagrampagina, @stadsfotograafleiden.

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×