(Video: Robbert Beurse. Foto's: Emile van Aelst).

Lichtkunstwerk ontstoken op Beestenmarkt

Skyline Leiden brandt weer. Leidenaar Edwin Haasbroek maakte de metalen figuren vorig jaar in opdracht van Centrummanagement Leiden voor extra sfeer in de winterperiode. Gisteren is het kunstwerk weer opgebouwd.

De vier verlichte ornamenten beelden een aantal herkenbare plekken in het centrum van Leiden uit en vormen zo als het ware de skyline van de binnenstad. Het gaat om Molen de Valk, de Koornbeursbrug, de Waag en de Morspoort.

Dinsdagmiddag begon Haasbroek samen met broer Arthur en wat hulp van vrienden met de opbouw van de enorme frames waar de verlichte kunstwerken in hangen. Einde van de middag kon als eerste Molen de Valk ontstoken worden. Rond 20.30 uur was alles klaar en werden alle figuren in het licht gezet. Ze blijven staan tot en met zondag 8 januari. Dat is de periode dat op het water van de Nieuwe Rijn ook de drijvende ijsbaan ligt.

Vlakbij die ijsbaan staan ook de door Haasbroek vervaardigde Leidse Sleutels bij het Waaghoofd. Ook die blijven staan zolang de ijsbaan open is. Momenteel staan de sleutels naast het terras van Annie’s. Zodra het water per 5 december wordt afgesloten met pontons voor de ijsbaan, verhuist het lichtgevende kunstwerk naar het midden van het ‘waterplein’.

Cultuur Leiden Leidse Sleutels


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×