"Kijk, zo liggen ze goed", zegt Haasbroek nadat hij de sleutels weer midden op het water heeft gelegd. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Sleutels na twee verplaatsingen nu op vaste plek

Na wat heen en weer geschuif met de Leidse Sleutels die Leidenaar Edwin Haasbroek enkele jaren geleden maakte, liggen ze nu tot begin januari op hun vast plek.

Eerder werden de sleutels ook al in het midden van het water gelegd, maar rondvaartbedrijf Rembrandt had daar last van. Eigenaar Paul Groenen sleepte ze vervolgens eigenhandig naar de kant. “Ze lagen midden in de vaargeul”, zo oordeelde hij.

Haasbroek sleepte ze vervolgens naar de andere kant van het water, omdat ze volgens hem naast het terras van Annie’s beter tot hun recht kwamen. “Je kon geen mooie foto’s maken, toen ze aan de kant van het waaghoofd lagen.”

Nu het water tot en met 8 januari sowieso is afgesloten door de drijvende ijsbaan zijn de sleutels maandagmiddag weer in het midden van het water gelegd. “In goed overleg met Groenen”, vertelt Haasbroek, terwijl hij via een laddertje afdaalt en op het ponton stapt waarop de sleutels staan.

Leiden Leidse Sleutels


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×