(Foto's: Chris de Waard).

Lichtgevende sleutels kleuren centrum van Leiden weer in donkere dagen

Waar de rijnen samenstromen staat sinds vandaag weer het sleutelkunstwerk van Leidenaar Edwin Haasbroek. Op een ponton staat een Leidse lantaarnpaal met daar bovenop de Leidse sleutels in wit en rood.

Haasbroek maakte de sleutels enkele jaren geleden. Het is dit jaar voor de derde keer dat ze licht in het duister brengen tijdens de donkere maanden. Het lichtkunstwerk blijft staat tot 9 januari. Net zolang als de drijvende ijsbaan die op 9 december even verderop officieel wordt geopend.

Aanstaande donderdag wordt ook een ander kunstwerk van Haasbroek weer geplaatst. ‘Skyline’. Dat maakte hij vorig jaar en ook deze winter staat het weer op de Beestenmarkt. Skyline bestaat uit vier verlichte Leidse monumenten: Molen de Valk, de Koornbeursbrug, de Morspoort en de Waag.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×