Fleur en haar collega's van de tuiniersbrigade van Gemiva-SVG in het Huigpark. (Foto: Gerry van Bakel).

Singelpark blijft mooi dankzij toegewijde tuiniersbrigade

Fleur is elke dinsdag te vinden in het Singelpark. Samen met haar collega’s van de tuiniersgroep van Gemiva-SVG onderhoudt ze het groen. Harken, schoffelen en nieuwe plantjes in de grond zetten. Haar met aarde bedekte knieën getuigen van het werk.

Even na drie uur is het gewroet in de aarde achter de rug. De groep blaast even uit en geniet van een kop thee bij het kunstwerk in het Huigpark. De afgelopen zomer hebben veel planten het niet gered vanwege de droogte, zegt Eric Olijerhoek die de groenwerkers begeleidt. Daarom moet er nu veel geplant worden.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Fleur van Gemiva_SVG over tuinieren in het Singelpark.

Volgens Fleur kan dat planten ook heel goed in november. Een tuin winterklaar maken, hoeft niet te betekenen zo kaal mogelijk. “Je kunt ook goed planten in de winter. We hebben op onze knietjes hard gewerkt om al die honderden planten in het park te zetten. Onze knieën zijn helemaal vies geworden. Verder doe ik onkruid wieden en af en toe wat snoeien. Ik houd ervan om buiten te werken.”

Welkom
Extra vrijwilligers om al het groen in het Singelpark te onderhouden zijn van harte welkom. “We kunnen nog heel veel mensen erbij gebruiken”, beaamt Fleur. “Het is leuk werk en ik ben dankbaar dat ik dit mag doen en het park zo mooier kan maken.” Wie mee wil werken, kan zich melden via de website van Vrienden van het Singelpark.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×