(Afbeelding: Freepik.com).

Fracties op Wereld Aids Dag: 'Hoe wordt Leiden seksueel gezonder?'

De fracties van GroenLinks, D66, PvdA en SVL willen dat het stadsbestuur gaat onderzoeken wat er nodig is om de seksuele gezondheid van Leidenaren te verbeteren. De vier partijen vragen dit donderdag, op Wereld Aids Dag, in een brief aan het college.

De vragenstellers willen weten welke uitdagingen en mogelijkheden er zijn om Leidenaren seksueel gezonder te maken. “Jongeren spelen hierbij een belangrijke rol. Zij moeten tijdig leren om verstandige seksuele keuzes te maken. Goede kennis over seksualiteit, het eigen lichaam koesteren en een positief zelfbeeld zijn hierbij van groot belang”, aldus GroenLinks-raadslid Ivo van Spronsen.


Ivo van Spronsen over de vragen aan het college op Wereld Aids dag.

Voorlichting
Juist op Wereld Aids Dag benoemen de partijen het belang van goede voorlichting. “Voorbehoeds­middelen moeten voor iedereen betaalbaar en ruim beschikbaar zijn. Dat geldt voor de pil, condooms en ook voor de hiv-preventiepil PrEP. Zeker voor groepen bij wie de kans op hiv-besmetting groter is.”

Wereld Aids Dag
Wereldwijd wordt op 1 december stilgestaan bij de strijd tegen hiv (en aids) en de ambitie om in 2030 de epidemie te stoppen. Ook landelijk is recent nieuw beleid gepresenteerd over seksuele gezondheid en het tegengaan van seksueel overdraagbare aandoeningen. “Voorlopig alleen nog zonder extra geld voor grotere ambities.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×