Bewoner Britt Abrahams met haar ouders in haar appartement. (Foto: Emile van Aelst, Video: Omroep West).

GewoonWonen: vier zorgbehoevende jongvolwassenen wonen nu zelfstandig

Tevreden kijken de bewoners van het GewoonWonen-project om zich heen in hun nieuwe appartement. Het complex aan de Middelstegracht biedt zelfstandige huisvesting aan mensen met een progressieve spierziekte die dagelijks zorg nodig hebben. Donderdag was de oplevering.

Een van de bewoners is Britt Abrahams. Ze woont nu bij haar ouders en was al een tijdje aan het kijken naar zelfstandige huisvesting. “Ik kon nooit echt een plek vinden waar ze de zorg konden bieden die ik nodig heb. En ik wilde nooit weg uit Leiden. Toen kwam dit op mijn pad en dat heb ik eigenlijk meteen aangegrepen.”

Het project GewoonWonen is mede opgezet door Jacqueline Bouts, directeur van hospice Xenia. Volgens haar zitten de bewoners op hun plek in het complex. “Ze zijn geestelijk helemaal goed. Dan wil je ook niet in zo’n grote instelling wonen tussen of oudere mensen of tussen mensen met een verstandelijke beperking.”

Woningstichting Ons Doel is eigenaar van het pand en gaat het beheren en verhuren. Het ligt op een steenworp afstand van hospice Xenia. Van daaruit gaat de zorg geleverd worden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×