Gemeentehuis Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Leidschendam-Voorburg verstuurt uitkeringsgegevens aan verkeerde ontvangers

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft aan een onbekend aantal inwoners van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten de uitkeringsspecificaties gestuurd van andere uitkeringsgerechtigden. Drie personen hebben inmiddels gemeld dat zij verkeerde informatie hebben gekregen.

Het is volgens de gemeente Leidschendam-Voorburg niet te achterhalen om welke en hoeveel uitkeringsspecificaties het gaat. “We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het gaat om privacygevoelige informatie, zoals NAW-gegevens, BSN-nummer en financiële gegevens. Daarom meldt onze Functionaris Gegevensbescherming dit als datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, meldt de gemeente Voorschoten op gezag van de buurgemeente die de gegevens voor de drie gemeenten verstrekt.

Uitkeringsgerechtigden die ook een verkeerde uitkeringsspecificatie hebben ontvangen, worden opgeroepen om dat te melden bij de gemeente Leidschendam-Voorburg via het e-mail adres info@lv.nl of door op werkdagen te bellen met telefoonnummer 14 070.

Maatschappij Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×