(Foto: ZVL-1886).

Waterpolodames ZVL-1886 houden hoop na stroeve seizoensstart

De waterpolovrouwen van ZVL-1886 kunnen de play-offs nog halen, hoopt teamcaptain Laura Roels. Dat lijkt optimistisch voor het team, dat na de 14-9 nederlaag bij de Polar Bears op de zevende plaats van de acht eredivisieteams staat. “De eerste twee parten van de wedstrijd bieden genoeg aanknopingspunten om vertrouwen te houden”, vindt Roels desondanks. Maar eerst wacht een Europese campagne.

Vrijdag en zaterdag zijn de vrouwen in Italië voor een minitoernooi dat deel uitmaakt van de Champions League. “We zitten in een poule van vier teams. Iedereen speelt tegen elkaar, dus we moeten in twee dagen drie wedstrijden spelen.” De besten van elke poule gaan door naar de volgende ronde in de Champions League, maar ook voor de verliezers is er een Europees vervolg van de competitie. “Als je het niet haalt, mag je door naar de verliezerspoule. Dus we spelen na de winterstop hoe dan ook nog Europees waterpolo.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met teamcaptain Laura Roels van ZVL-1886.

Roels kent de tegenstanders van dit weekend niet zo goed. “Het zijn wat minder bekende teams, dus we weten niet zo goed wat we moeten verwachten.” Ze hoopt dat het team in elk geval het beste uit zichzelf haalt. “We moeten gewoon ons beste spel spelen, en dan maakt het resultaat wat minder uit. Natuurlijk willen we winnen, maar we willen vooral ons best doen.”

Een week na de wedstrijden in de Champions League wacht een tweedaagse in de bekercompetitie. “Dan spelen we op zaterdag en zondag twee keer tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Eén keer spelen we thuis en één keer uit.” Ook die wedstrijden ziet Roels met vertrouwen tegemoet. “We kunnen in principe van elk team winnen.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×