De dichtgelijmde poortdeur van het Oranje(pest)huis. (Foto: De Zwarte Tulp)

Actiegroep lijmt deur Oranjehuis dicht

De deur van het Oranjehuis is dichtgelijmd. Daarbij is op de grijze toegangsdeur tot het Pesthuis de tekst geklad: ‘Oranjehuis krijg de pest’. De anarchistische actiegroep De Zwarte Tulp protesteert op deze manier tegen het WK in Qatar en tegen de vertoning van die wedstrijden in het tot Oranjehuis omgedoopte Pesthuis.

De actievoerders zijn al twee keer ’s nachts langs geweest bij het Pesthuis, meldt de organisatie achter het Oranjehuis. De eerste keer was vorige week vrijdagnacht. En afgelopen nacht waren ze er weer. De deur en het hek zijn beklad met leuzen en het slot van de toegangsdeur is volgespoten met lijm. De politie doet onderzoek naar het vandalisme.

“Iedereen die naar de voetbalwedstrijden van dit WK kijkt geeft aan wel achter deze keuzes van de FIFA te staan. Wij vinden dat onacceptabel, en het organiseren van evenementen waar deze voetbalwedstrijden worden bekeken slaat natuurlijk helemaal nergens op”, verklaren de activisten hun actie op hun website.

Aan Pesthuis-eigenaar CityStone en de organisatoren van het Oranjehuis is een email gestuurd met ‘de eis dat de verwerpelijke evenementen die in het Oranjehuis worden georganiseerd per direct worden gestaakt’. Daarnaast eisen ze dat alle commerciële activiteiten in het Pesthuis worden gestaakt en dat het gebouw weer een maatschappelijke functie krijgt.

(Foto: mail van zwartetulp.noblogs.nl)

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×