(Foto: PR).

Kwartje van Zoeterwoude voor Dierenambulance

De Dierenambulance en het Vogelasiel krijgt een kwartje per inwoner per jaar van de gemeente Zoeterwoude. De Stichting ter ondersteuning van de Dierenambulance-Vogelasiel Regio Leiden krijgt dit bedrag met ingang van dit jaar.

“Het opvangen van dieren zonder eigenaar is een wettelijke taak van gemeenten”, laat burgemeester Fred van Trigt weten. “De dierenambulance ontvangt wekelijks meerdere verzoeken uit Zoeterwoude. Ze maken jaarlijks meer dan honderd ritten naar onze gemeente. Dat doen ze met vele vrijwilligers. Daar zijn we heel blij mee. Daarom ondersteunen wij ze vanaf nu heel graag. Ze vervullen een belangrijke maatschappelijke functie.”

Het bestuur van de dierenambulance is blij met de bijdrage van Zoeterwoude. “We zien dit als voorbeeld voor de andere gemeenten in ons werkgebied om de stichting ook structureel financieel te steunen”, aldus voorzitter Jaap van Meijgaarden. “Wij vragen aan de gemeenten een bijdrage van 0,25 euro per inwoner. Daarmee kunnen wij ongeveer 40 procent van onze vaste kosten dekken. De rest van onze kosten dekken wij uit donaties, ritvergoedingen en giften van particulieren.”

“De bijdragen van Leiden en Voorschoten, komen in de buurt van de 0,25 euro per inwoner. Van de gemeenten Teylingen, Oegstgeest en Katwijk hebben we één keer een bijdrage ontvangen. Katwijk zal nog besluiten of hun bijdrage structureel wordt”, somt Van Meijgaarden op. “Van Noordwijk en Leiderdorp hebben wij tot nu toe niets ontvangen.”

Maatschappij Zoeterwoude Subsidie voor Dierenambulance


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×