(Foto's: Chris de Waard).

Burgemeester Stemerdink zet 'toppers' van Zij aan Zij in het zonnetje

“Toen ik bij ze kwam en zag wat ze gemaakt hadden wist ik het weer. Hierom ben ik het openbaar bestuur ingegaan.” De Voorschotense burgemeester Nadine Stemerdink is razendenthousiast over de kerstpresentjes die donderdagavond werden uitgedeeld aan de raadsleden tijdens de laatste vergadering van 2022.

“Ik had aan Gemiva gevraagd of ze een kerstpresentje konden maken bij atelier Zij aan Zij in de Schoolstraat”, vertelt Stemerdink na afloop van de vergadering. “Daarbij dacht ik aan een kerststukje, maar ze hebben er iets veel mooiers van gemaakt.”

Dat ‘veel mooiers’ bestaat uit kerstpoppetjes die door de cliënten van Gemiva zijn gebreid en bovenop een leeg jampotje zijn gezet. “Ze vertelden me dat ze nog nooit zoveel jam hebben gegeten, want ze hadden die lege potjes nodig”, lacht een zichtbaar ontroerde Stemerdink.

Burgemeester Stemerdink liet kerstcadeautjes maken bij atelier Zij aan Zij van Gemiva.

Kerstgedachte
De burgemeester benadrukt dat iedereen bij het atelier terecht kan om iets te kopen. “Maar je kunt ze dus ook een opdracht geven. Bijvoorbeeld folders laten drukken. Ze leven er echt helemaal van op als ze iets voor iemand kunnen maken en daar ook gewoon betaald voor krijgen. En daar doen we het toch allemaal voor. Zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En dat is een mooie kerstgedachte zo vlak voor het kerstreces.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×