Fractievoorzitter Adriaan Andringa van D66 Voorschoten nam donderdag afscheid van de gemeenteraad. (Foto's/video: Chris de Waard).

Fractie D66 Voorschoten gaat verder met uitsluitend vrouwen

Fractievoorzitter Adriaan Andringa van D66 Voorschoten heeft donderdagavond afscheid genomen als raadslid. Hij verhuist met vrouw en kinderen voor een jaar of vijf naar de Duitse stad München waar zijn echtgenote een goede baan heeft gekregen.

“Maar Voorschoten heeft wel ons hart gestolen dus ik denk wel dat we hier weer terugkomen”, zegt Andringa. Of dat ook betekent dat hij te zijner tijd terugkeert in de lokale politiek weet hij nog niet. “Bovendien gaan daar de kiezers over.”

Andringa wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Jolien Schroot. Zijn vrijgekomen zetel is inmiddels ingenomen door Patty Wijnen-Lunenburg die donderdagavond werd geïnstalleerd. “Ik vind het wel leuk dat ik een fractie achterlaat die nu uit alleen vrouwen bestaat”, zei Andringa bij zijn afscheid. Daarbij werd hij eerst uitgebreid toegesproken door burgemeester Nadine Stemerdink. In het publiek zijn ouders die speciaal uit Epe naar Voorschoten waren gereden.

D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa over zijn vertrek uit de Voorschotense politiek.

Direct na het afscheid van Andringa werd zijn opvolger Patty Wijnen geïnstalleerd als raadslid. 

 

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×